Τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, Κώστα Βαξεβάνη, διέταξε ο εισαγγελέας και ήδη η αστυνομία είναι σε αναζήτηση του δημοσιογράφου.

Ο Κ. Βαξεβάνης δημοσίευσε  τη λίστα Λαγκάρντ, όπως υποστηρίζει ότι είναι, με τα ονόματα των καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC. To ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα. Είτε τον κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμηση είτε για παραβίαση του απόρρητου.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα είναι ακόμη πιο σοβαρές διότι ο κ. Βαξεβάνης φέρεται να έχει πάρα πολλά στοιχεία για το καθέναν από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα. Δηλαδή ποσά, ημερομηνίες και κινήσεις λογαριασμών, ακόμη και συνομιλίες τους με τους τραπεζίτες στην Ελβετία. Αυτό μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και να διαπιστωθεί αν η λίστα είναι πλαστή ή αληθινή.

Διαβάστε τι γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης:

Όταν η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί και κωφεύει

Αυταπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.

www.koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.