Η κυβέρνηση κατ΄εντολήν την τρόικας και μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων προχωρά στο «ξήλωμα» εφόρων ακόμη στελεχών του ΣΔΟΕ
Αρχισε το «ξήλωμα» των εφόρωνΜε την τροπολογία που κατατέθηκε Παρασκευή βράδι στη Βουλή καρατομούνται οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως ορίζει ρητά η νομοθετική ρύθμιση, η οποία ασφαλώς θα συναντήσει αντιδράσεις, παύουν από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι των μεγάλων εφοριών, των τελωνείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες αλλά και του ΣΔΟΕ,με στόχο να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία,ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση.
Από εκεί και πέρα, στην εν λόγω τροπολογία περιέχονται μέτρα τα οποία αφορούν τόσο σε προαπαιτούμενες δράσεις για τη χορήγηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ όσο και σε παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Οι βασικές διατάξεις προβλέπουν τα εξής:

-Ανοίγει ο δρόμος για την στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες , προβλέπεται ότι η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές με τουλάχιστον διετή εμπειρία . Αν υπάρχει διετής εμπειρία δεν χρειάζεται και η προβλεπόμενη συνέντευξη.

· Αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ. Από 1-1-2013 η εισφορά αυξάνεται σε 25,87 ευρώ το μήνα από 14,56 ευρώ σήμερα . Το μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων κατά 86 εκατ. ευρώ με ταμειακή απόδοση για τον ΕΟΠΥΥ ύψους 56 εκατ. ευρώ.

· Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1-11-2012 ο κλάδος ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως , Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές.

· Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

· Καταργείται η εισφορά 4,950 τοις χιλίοις που επιβάλλεται επί των τιμών των καυσίμων και αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο των βενζινοπωλών.

· Μεταβιβάζεται στο ελληνικό Δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΤ, τα ΕΛΤΑ και την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αυξηθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου και να διευκολυνθεί η αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

· Στις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων προς το Δημόσιο, δικαιούνται να υποβάλλουν προσφορές , εκτός από τους κύριους των ακιήτων και οι κάτοχοι αυτών με leasing.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.