Ευρωλίγκα: Δεν «άλωσε» τελικά τη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός

http://img.protothema.gr/180DD656C53910C6C56DEA5FFB5E441A.jpgΗ νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα άρχισε με ήττα, 85-78 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, αλλά πολλά ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον.

Πολύ καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ο εξαιρετικός Σχορτσανίτης (23π. με 9/9 δίποντα) δεν φορτωνόταν με φάουλ και ο Άρμστρονγκ δεν ήταν αρνητικός. Ρούντι και Μίροτιτς με 23 και 18 πόντους αντίστοιχα οι δήμιοι των «πράσινων».

Έμεινε πίσω, αλλά αντέδρασε

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ. Ο τελευταίος αποδείχτηκε αδύναμος κρίκος στο ξεκίνημα, καθώς έχασε δύο εύκολα ριμπάουντ και δέχτηκε τάπα σε προσπάθεια για κάρφωμα. Άλλο που δεν ήθελε ο Ρούντι Φερνάντεθ που πέτυχε τους οκτώ πρώτους πόντους του αγώνα (8-0) για τη Ρεάλ, που παρέταξε μία παράξενη πεντάδα χωρίς κλασικό πλέι μέικερ και τους Γιουλ, Σουάρεθ, Μίροτιτς και Σλότερ να πλαισιώνουν τον άλλοτε ΝΒΑερ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης διέγνωσε έγκαιρα το πρόβλημα αποσύροντας τον Αμερικανό σέντερ μετά από μόλις 2:45 ρίχνοντας στη μάχη τον Σχορτσανίτη.

Η επιχείρηση «ταΐστε τον Σόφο» άρχισε αμέσως προσφέροντας τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού, όμως τα προβλήματα στα μετόπισθεν παρέμεναν. Ο Γιουλ άρχισε να… σιγοντάρει τον Ρούντι και με δικό του τρίποντο με ταμπλό (!) η διαφορά έφτασε στο +13, 19-6. Ο Διαμαντίδης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης με δύο τρίποντα, ο Σχορτσανίτης συνέχισε να φθείρει τους αντίπαλους ψηλούς αξιοποιώντας τις βολές και οι «πράσινοι» με δώδεκα αναπάντητους πόντους μέσα σε μόλις 2:21 πλησίασαν στον πόντο (19-18), προτού κλείσει το δεκάλεπτο με 22-20.

Απόλυτος κυρίαρχος

Με τον Τσαρτσαρή να κάνει άριστη δουλειά ως σέντερ όσο ο «Σόφο» έπαιρνε ανάσες, οι «πράσινοι» όχι απλώς ισοφάρισαν, αλλά έφτασαν και στο +4 (26-30), την ώρα-ωστόσο-που οι δύο προαναφερθέντες ψηλοί φορτώνονταν με το δεύτερό τους φάουλ. Ο Παναθηναϊκός-που επιστράτευσε και τον Σκορδίλη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των φάουλ-συνέχισε να έχει τον έλεγχο και με τρίποντο του Τσαρτσαρή ξέφυγε και με έξι (31-37). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο καλάθι, αλλά ο Σχορτσανίτης εξέθεσε για πολλοστή φορά τον Μπέγκιτς χρεώνοντας τον Σλοβένο των 216 εκατοστών με τρίτο φάουλ. Οι Μαδριλένοι έχασαν την ψυχραιμία τους, ο Γιουλ χρεώθηκε με τεχνική ποινή και το τρίποντο του Διαμαντίδη έγραψε τον ιδανικό επίλογο στο ημίχρονο στέλνοντας το «τριφύλλι» στα αποδυτήρια με προίκα εννέα πόντων (35-44).

Γκρέμισε ό,τι έχτιζε

Το δεύτερο μέρος άρχισε με κακά νέα για τον Παναθηναϊκό, καθώς γρήγορα αρχικά ο Ματσιούλις κι εν συνεχεία ο Σχορτσανίτης φορτώθηκαν με τρίτο φάουλ. Η Ρεάλ αύξησε την πίεση στην άμυνά της οδηγώντας σε λάθη και κακές επιλογές τον Παναθηναϊκό, ενώ με οδηγούς τους Μίροτιτς και Ντρέιπερ πήρε προβάδισμα με 48-46 και επί μέρους σκορ 13-2. Ο Αργύρης Πεδουλάκης επανέφερε εσπευσμένα τον «Σόφο» που με ένα προσωπικό 4-0 ισοφάρισε (52-52), ενώ με τρίποντα από Μπράμος και Τσαρτσαρή οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την πρωτοπορία και έκλεισαν το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (59-60).

Λύγισε στο τέλος

Με την εκκίνηση της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός έφτασε μεν σε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (61-65), αλλά είδε τον Σχορτσανίτη να φτάνει στο όριο της αποβολής. Η αναγκαστική επιστροφή του Άρμστρονγκ στο παρκέ συνοδεύτηκε από χαμένα ριμπάουντ που έφεραν τη Ρεάλ μπροστά με ένα 7-0 (68-65). Ο «Σόφο» επανήλθε άρον-άρον αλλά υποχρεωτικά… προσεκτικός στην άμυνα και η Ρεάλ έφτασε στο +7 με απίθανο γκολ-φάουλ του Μίροτιτς και κάρφωμα του Κάρολ (78-71).

Με βολές από Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη οι «πράσινοι» μείωσαν στους τέσσερις (78-74) κι έχασαν ευκαιρίες να πλησιάσουν με περισσότερο. Το εκτός ισορροπίας καλάθι του Ρούντι 1:24 πριν το τέλος έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο του ματς (81-74). Το προσωπικό καλάθι του Ούκιτς (81-76) στα 38’’ για το τέλος θορύβησε τον Πάμπλο Λάσο που κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά παρά τα διαδοχικά φάουλ των παικτών του Παναθηναϊκού η Ρεάλ κράτησε τη νίκη στο τέλος με 85-78.
Δείτε φάσεις του αγώνα:

Δεκάλεπτα: 22-20, 35-44, 59-60, 85-78

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεθ 23, Πότσιους, Σουάρεθ, Ρέγες 4, Μίροτιτς 18, Ροντρίγκεθ 4, Μπέγκιτς 2, Κάρολ 7, Γιουλ 15, Σλότερ 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Πάνκο 10, Ματσιούλις 4, Άρμστρονγκ, Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 13, Κίτσεν 2, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 23.

Διαιτητές: Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Τολγκά Σαχίν (Τουρκία), Όλεγκς Λάτισεφς (Λετονία).

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.