Επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το «Χυτήριο»Περιορισμένη χρήση χημικών και μαζικές προσαγωγές έκανε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιείται χθες  έξω από το θέατρο «Χυτήριο», στο Γκάζι, μετά τα θλιβερά χθεσινά επεισόδια που απέτρεψαν την πρεμιέρα της παράστασης Corpus Christi.

Ενταση επικράτησε και χθες το βράδυ έξω από το θέατρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 πολίτες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι για την παράσταση που θεωρούν βλάσφημη.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα στο σημείο για περιφρούρηση, απώθησαν τους συγκεντρωμένους από την είσοδο του θεάτρου, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ έγιναν τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

Στην περιοχή μετέβη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής μαζί με τον βουλευτή του κόμματος Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος μετείχε νωρίτερα σε εκδήλωση ακροδεξιών.

Επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το «Χυτήριο»

Εξω από το θέατρο βρέθηκαν επίσης αρκετοί πολίτες και καλλιτέχνες δηλώνοντας ότι θέλουν να συμπαρασταθούν στους συντελεστές της παράστασης και να «υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις», αλλά επίσης και για να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθούν τα προχθεσινά έκτροπα.

Επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το «Χυτήριο»

«Είμαστε η χώρα που γέννησε το θέατρο, γέννησε τον πολιτισμό και πραγματικά δεν μπορεί να είναι προνόμιο μιας ολιγομελούς ομάδας ανθρώπων να καπηλεύονται τον εθνικό ύμνο και την χριστιανορθόδοξη πίστη» είπε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης Corpus Christi Λαέρτης Βασιλείου.

Επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το «Χυτήριο»

«Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται δεν έχουν δει την παράσταση. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που είδε την παράσταση το καλοκαίρι μου είπε: αν σε αυτή την παράσταση έρχεσαι 50% χριστιανός φεύγεις 200% χριστιανός. Δεν ήθελα να κάνω μια παράσταση για την πίστη, αυτό με ξεπερνά, έκανα μία παράσταση για την ανάγκη ενός συνόλου να εναποθέσει όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες στη μορφή ενός ηγέτη, που θα βγάλει τη χώρα από το γκρεμό. Το μήνυμα της παράστασης είναι, άκου με την καρδιά σου» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.

Επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το «Χυτήριο»

«Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε ενάντια σε ό,τι περιορίζει, ελέγχει και υπονομεύει τη δουλειά μας και την εξέλιξη μας. Η βαρβαρότητα, η βία, η καταστολή, η λογοκρισία και η επιβολή περιορισμών στην τέχνη και στη ζωή εντείνονται όλο και περισσότερο. Κι όταν η τέχνη λογοκρίνεται, λογοκρίνεται και η ζωή» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια.

Επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το «Χυτήριο»

Tο θεατρικό έργο «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του. Παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα και οι σχέσεις τους δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.