Αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού και αποδοκιμασίες από τους οπαδούς για την εμφάνιση…

Ιδρώνει μόνος τουΟ Ολυμπιακός παίζει χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα, απόψε όμως ίδρωσε για να επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη».

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με το άπιαστο σουτ του Χολέμπας στο 43’, αλλά επαναπαύτηκαν στο 1-0 και στο τέλος κινδύνεψαν από τους Αρκάδες, που είχαν δοκάρι με τον Καλαντζή στο 82’.

Ακόμη κι έτσι -με μια εμφάνιση που δεν ικανοποίησε τον κόσμο και αποδοκίμασε στο φινάλε- η ομάδα του Ζαρντίμ έφτασε στις 6 συνεχόμενες νίκες και διατηρήθηκε στην κορυφή.

Τραυματίες αποχώρησαν οι Ιμπαγάσα και Φουστέρ.

Τα πρώτα λεπτά της συνάντησης δημιούργησαν το ερώτημα «από πότε ο Ολυμπιακός έχει να μπει σε ματς χωρίς να απειλήσει στα πρώτα λεπτά». Σίγουρα όχι φέτος.

Ακόμη και απέναντι στη Σάλκε, στο θεωρητικά (και πρακτικά όπως αποδείχθηκε) πιο δύσκολο εντός έδρας τεστ τους οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα «Καραϊσκάκη» και είχαν δυο κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την απέναντι εστία στο 20λεπτο.

Δεν είχαν την ίδια «σπιρτάδα» σε σχέση με άλλα ματς που έδιναν εντός έδρας, ενώ γενικώς ο ρυθμός δεν ήταν τέτοιος που να προδικάζει κάτι καλύτερο. Ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε καλά στημένος και έμοιαζε -σε πρώτη φάση- να αρκείται στο γεγονός ότι δεν απειλούταν, ενώ ήταν ξεκάθαρο και απολύτως λογικό ότι δεν ήθελε να ρισκάρει από νωρίς επιθετικά.

Όμως την ώρα που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να ξεμένουν από ιδέες, μια έμπνευση του Ιμπαγάσα και μια τρομερή εκτέλεση του Χολέμπας ήταν αρκετή για να επιτευχθεί το προβάδισμα.

Το θέαμα ήταν απλά υποφερτό. Ωστόσο ποιος να περίμενε ότι η κατάσταση θα χειροτέρευε στην συνέχεια… Σε αυτό το κακό έργο που παίχτηκε απουσίαζαν οι δύο που συνεργάστηκαν στην μοναδική όαση του παιχνιδιού αποχώρησαν τραυματίες.

Οι πρώτες γκρίνιες από την εξέδρα ήταν γεγονός, καθώς φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα και παράλληλα το ρευστό προβάδισμα προμήνυε ένα φινάλε γεμάτο άγχος.

Όταν πια πέρασε ο Μήτρογλου στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αργά (συν τοις άλλοις δεν είχε στήριγμα) ενώ οι Αρκάδες έμοιαζαν να μην έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Αυτή ήταν η κεφαλιά του Καλαντζή, με το δοκάρι να αποδεικνύεται σύμμαχος των “ερυθρολεύκων”.


Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέμπας (51’ λ.τρ. Τοροσίδης), Κοντρέρας, Μανωλάς, Μοδέστο, Σιόβας, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (51’ λ.τρ. Φουστέρ), Μασάντο, Αμπντούν, Τζεμπούρ (83’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Τάτος, Γκρέκο, Πάντελιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο (73’ Φραγκουλάκης), Άλβαρες (63’ Καρντάσιο), Ντε Μπλάσις (54’ Καλαντζής), Ράγιος, Ναβάρο, Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Καστέλς, Γιαλούσης, Κωστούλας.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.