Έληξε ισόπαλο το clasico

Ο Θεός να σας έχει καλά…

Ο Θεός να σας έχει καλά…

Γι’ αυτό προσευχόμαστε να ‘ρθει η μέρα του «clasico».
Γι’ αυτό σταυρώνουμε τα δάχτυλα να… κληρώνονται παντού.
Γι’ αυτό Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν τόσους «πιστούς».
Για να βλέπουμε Μέσι (30’, 61’) και Ρονάλντο (23’, 66’) να συναγωνίζονται ποιος θα βάλει περισσότερα.
Για να βλέπουμε ανατροπές στο σκορ, ευκαιρίες και δοκάρια (από ένα).

Και για να… μη βλέπουμε την μπάλα, όταν «μπλαουγκράνα» και Μαδριλένοι την κρύβουν πριν έρθουν τελικά 2-2!

Κερδισμένοι (εκτός του αθλήματος και όσων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το ματς) οι Καταλανοί, που κράτησαν τη διαφορά των οκτώ πόντων από την ομάδα του Μουρίνιο.

Έληξε το πρώτο φετινό “clasico” για την Primera Division, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ισόπαλο 2-2 το σκορ, με τους Μέσι και Ρονάλντο να το έχουν πάρει… προσωπικά και να έχουν πετύχει από δυο γκολ έκαστος (στο 30′ και το 61′ ο Αργεντινός, στο 23′ και το 66′ ο Πορτογάλος).

Πριν την έναρξη του αγώνα οι 98.000 θεατές του «Καμπ Νου» σχημάτισαν ένα… μαγικό μωσαϊκό από κόκκινα και κίτρινα χαρτάκια, στα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας, όπου σχηματίστηκε το «Barca!».

Και όλοι μαζί τραγούδησαν τον ύμνο της αγαπημένης τους ομάδας, προσπαθώντας να δώσουν ένα μήνυμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Μάλιστα, στο 17λεπτό οι φίλοι της Μπαρτσελόνα φώναξαν ρυθμικά «Ανεξαρτησία».

Πώς έπαιξαν

Την άνεση και την απουσία… πονοκεφάλων του Ζοσέ Μουρίνιο ζήλευε πιθανότατα ο Τίτο Βιλανόβα πριν την έναρξη του «clasico». Την ώρα λοιπόν που ο Πορτογάλος είχε τη δυνατότητα να παρατάξει πάνοπλη την ομάδα του, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» ήταν αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τους απαραίτητους Πικέ και Πουγιόλ.

Με αυτά τα δεδομένα, το 4-3-3 που επέλεξε διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Βαλντές και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αντριάνο, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς και Άλβες. Στα χαφ ήταν οι Τσάβι, Φάμπρεγας και Ινιέστα και στην τριάδα της επίθεσης οι Άλμπα (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Μέσι (κορυφή).

Το 4-2-3-1 του Μουρίνιο, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κασίγιας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε και Αρμπελόα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Αλόνσο-Κεντίρα, στην τριάδα μπροστά τους οι Ρονάλντο (αριστερά), Εζίλ (επιτελικός), Ντι Μαρία (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπενζεμά.

Δυο πράγματα μύριζαν περισσότερο από το καθιερωμένο… μπαρούτι στον αέρα του «Καμπ Νου»: Η αναπόφευκτη (λόγω βαθμολογίας) πρόθεση της Ρεάλ να επιτεθεί. Και η αναπόφευκτη ανασφάλεια της Μπαρτσελόνα στην άμυνα -με απόντες Πικέ και Πουγιόλ και… σαν απόντες τους Μαστσεράνο-Μπουσκέτς. Η διασταύρωση αυτών των στοιχείων λοιπόν δεν γέννησε γκολ στην κεφαλιά-ξυραφιά του Ράμος. Το έκανε στο 23’ όμως, όταν ο Ρονάλντο διέρρηξε την (υποτίθεται) κλειστή γωνία του Βαλντές, διατάζοντας για μια ακόμα φορά «calma».

Ό,τι κάνει ο Κριστιάνο όμως, θέλει να το κάνει ακόμα καλύτερα ο Μέσι. Κι αφού ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος που σκόραρε σε έξι σερί «clasico», ο Αργεντινός έπρεπε ν’ απαντήσει. Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν οι Μπενζεμά και Ντι Μαρία να συναγωνιστούν ποιος θα χάσει το πιο… άχαστο (ο πρώτος σημάδεψε το δοκάρι) και ο Πέπε να αναδειχθεί μακράν νικητής σε διαγωνισμό γκέλας της άμυνας της Ρεάλ, ο Μέσι βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να ξετυλίξει το δώρο. Και ηρεμώντας την Μπαρτσελόνα να… αγχώσει ακόμα περισσότερο τον Ντι Στέφανο ότι θα του πάρει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ σε «clasico» (16 έναντι 18).

Η υπόθεση είχε φανεί από νωρίς ότι γίνεται… προσωπική. Και μετά την ανάπαυλα Μέσι και Ρονάλντο συνέχισαν να το επιβεβαιώνουν. Τι κι αν ο διαιτητής λοιπόν δεν έδωσε το πέναλτι που ζήτησε ο Ινιέστα σε μαρκάρισμα του Πέπε. Το φάουλ που κέρδισε ο Αργεντινός λίγο έξω από την περιοχή έμοιαζε -και αποδείχθηκε- τόσο… πέναλτι, ώστε να «ζωγραφίσει» τον Κασίγιας και να σβήσει ένα ακόμα γκολ της διαφοράς από τον Ντι Στέφανο.

Είπαμε όμως. Το θέμα ήταν προσωπικό. Και ο Ρονάλντο δεν καταδέχεται πλέον να έρχεται δεύτερος σε συγκρίσεις. Όταν λοιπόν ο Εζίλ του έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Πορτογάλο το δεύτερο συνθετικό της… εντολής έμοιαζε αναπόφευκτη κατάληξη. Το ίδιο αναπόφευκτη κατάληξη όμως ήταν και η ισοπαλία. Διότι δημιουργώντας υποψίες πως δεν ήθελε να χάσει κανείς, ο Θεός του ποδοσφαίρου (ή ο Μοντόγια για τους πιο… ρεαλιστές) έστειλε στο δοκάρι την μπάλα λίγο πριν άπαντες καταραστούμε το διαιτητή που σφύριξε λήξη.


Barcelona 2-2 Real Madrid – All Goals από goalsarena2012-3

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς, Άλβες (28’ λ.τ. Μοντόγια), Τσάβι, Φάμπρεγας (64’ Σάντσες), Ινιέστα, Άλμπα, Πέδρο, Μέσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Βίγια, Πίντο, Μπάρτρα, Σονγκ, Σέρχι Ρομπέρτο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (80’ Κακά), Ντι Μαρία, Μπενζεμά (62’ Ιγκουαΐν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοεντράο, Αντάν, Εσιέν, Αλμπιόλ, Μόντριτς, Ιγκουαΐν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Ντελγάδο
ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.