Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε σκάφος με 28 επιβαίνοντες στο λιμάνι της Κω. Νεκρός ο καπετάνιος

http://cdn.news247.gr/eidiseis/article1958757.ece/ALTERNATES/w460/Kws4.61012sk.jpgΗ έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου στο τουριστικό ημερόπλοιο “Ευα”, ενώ εισερχόταν στο λιμάνι της Κώ.

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο πλοίαρχος και ιδιοκτήτης του σκάφους, 54 ετών.

Νεκρός ο 54χρονος καπετάνιος του σκάφους Σάββας Θεολόγου (πατέρας ενός κοριτσιού) και ιδιοκτήτης τους σκάφους ενώ υπάρχουν και  τραυματίες:

Tραυματίες είναι ένας 52χρονος Ολλανδός και μία 47χρονη Ολλανδή, ένας Βέλγος 30 ετών, μία 9χρονη και ένας 7χρονος απο τη Γερμανία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίας είναι και ένας Έλληνας που επέβαινε στο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος επιχείρησαν να εκτοξεύσουν βεγγαλικά με “κανονάκι”, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης, ενώ εξαρχής αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο θάνατος του καπετάνιου υπήρξε ακαριαίος και το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι από μέλος του πληρώματος.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Ο θάνατος του άτυχου καπετάνιου όπως πληροφορηθήκαμε από το Νοσοκομείο πρέπει να ήταν ακαριαίος καθώς τα θραύσματα τον βρήκαν στο λαιμό και στην καρδιά. Σε ότι αφορά τους τραυματίες η μητέρα και το παιδί είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ οι δύο άντρες με συντριπτικά κατάγματα πρέπει να χειρουργηθούν επειγόντως.

Σημειωτέον ότι το τραγικό συμβάν πρέπει να έγινε καθώς το πλοίο έπλεε κοντά στην περιοχή του Ατλαντίς (γύρω στις 6 το απόγευμα) και χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά να καταπλεύσει στο εσωτερικό λιμάνι, με χειριστή το δεύτερο μέλος του πληρώματος, ενώ στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 – 20 τουρίστες (έκαναν τον γύρο των διπλανών νησιών Ψερίμου κλπ).

Άνδρες του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας διενεργούν προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Δείτε τα βίντεο από το aegeanews.gr

(Στο 1ο βίντεο η μαρτυρία του συμπολίτη μας δικηγόρου Θ. Θαλασσινού, ο οποίος μετέφερε τη μητέρα και το παιδί)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.