«Προσπάθησε να με κομματιάσει και εν μέρει τα κατάφερε… Ζω από θαύμα, αλλά η χειροβομβίδα που έβαλε στα χέρια μου έχει διαλύσει το σώμα και την ψυχή μου»…

http://www.dinatos.info/wp-content/uploads/2012/10/dinatosinfo39.jpg
Η 22χρονη Ελένη σπάει τη σιωπή της και μιλάει στην «Espresso» για την απίστευτη περιπέτειά της…Τόλμησε να δώσει τέλος σε μια αρρωστημένη σχέση και να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Ο πρώην σύντροφός της όμως αποφάσισε να τη βγάλει από τη μέση στέλνοντάς της ως τελευταίο «δώρο» έναν εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν συγχρονισμένος να σκάσει στα χέρια της όμορφης κοπέλας. Τα λόγια της μόλις 22 ετών Ελένης Τσατσάι βγαίνουν με δυσκολία, αλλά συνάμα προκαλούν σοκ και ανατριχίλα.

Πρόκειται για το όμορφο κορίτσι που στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011 συγκλόνισε το πανελλήνιο με την τραγική του περιπέτεια. Ξύπνησε και όπως συνήθιζε καθημερινά, πήγε να ανοίξει το κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στην περιοχή των Σεπολίων.

Όμως, όταν έφτασε στην πόρτα αντίκρισε ένα «δώρο» να την περιμένει. Το άνοιξε και έπειτα όλη της η ζωή άλλαξε. Μέσα στο κουτί υπήρχε μια χειροβομβίδα που εξερράγη στα χέρια της. Σχεδόν νεκρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου για μέρες ολόκληρες πάλευε στην Εντατική για να κρατηθεί στη ζωή. Και τα κατάφερε…

Σήμερα, έναν σχεδόν χρόνο μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον της, βρήκε τη δύναμη και άνοιξε την καρδιά της στην «Espresso». Μίλησε για τον άνθρωπο που τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος έφτασε στο σημείο να της στερήσει την ίδια της τη ζωή. «Η έκρηξη έχει στοιχειώσει τα όνειρά μου και ο φόβος την καθημερινότητά μου. Και όλα αυτά γιατί έκανα το λάθος να ερωτευθώ τον λάθος άνθρωπο. Έναν αδίστακτο άνδρα…

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005 όταν γνώρισα τον 27χρονο πρώην σύντροφό μου. Για πέντε ολόκληρα χρόνια έμεινα στο πλάι του και υπέμεινα τα πάνδεινα. Ήταν αρκετά οξύθυμος, απότομος, νευρικός και ζηλιάρης. Συχνά μάλιστα έκανε φασαρίες, έχανε τον έλεγχο.

Τον φοβόμουν, ειδικά όταν πάνω στα νεύρα του έσπαγε ακόμη και πράγματα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Το καλοκαίρι του 2010 δεν άντεξα άλλο και του ζήτησα να χωρίσουμε» λέει και συνεχίζει: «Περίμενα ότι θα αντιδρούσε άσχημα, αλλά ποτέ ότι θα έφτανε στο σημείο να με σκοτώσει. Μετά τον χωρισμό μας έγινε ακόμη πιο οξύθυμος. Για αρκετούς μήνες επιχειρούσε να με πείσει να αλλάξω γνώμη. Ήρθε και μου έκανε ακόμη και επίσημη πρόταση γάμου, αλλά εγώ αρνήθηκα. Στο τέλος με άφησε ήσυχη. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ… Η αδελφή του, η οποία με έπαιρνε στο τηλέφωνο για να μάθει νέα μου, μου είπε ότι σε μια συζήτηση που είχαν ο 27χρονος της είχε εξομολογηθεί ότι “προτιμώ να τη δω νεκρή, παρά με άλλον άνδρα”. Εκτίμησα όμως ότι και αυτά τα λόγια τα είχε πει πάνω στα νεύρα του».

Η αντίστροφη μέτρηση για την 22χρονη Ελένη ξεκίνησε όταν στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 η αδελφή του πρώην συντρόφου της την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο για να μάθει και πάλι νέα της. «Είχα πάει το καλοκαίρι διακοπές με φίλους και είχα βάλει στη σελίδα μου στο Facebook φωτογραφίες όπου ήμουν αγκαλιά με φίλες και φίλους. Είδε τις φωτογραφίες και είχε γίνει έξαλλη. Αφού με έβρισε και μου μίλησε με ιδιαίτερα προσβλητικά λόγια, πριν το κλείσει μου είπε: “Δεν με ενδιαφέρει με ποιον π…, αλλά να μάθεις να εκτιμάς αυτούς που σε αγαπάνε. Έχεις αλλάξει και αυτό θα το πληρώσεις!”» ανέφερε η Ελένη κι έπειτα τα μάτια της βουρκώνουν. Θυμάται τι ακολούθησε την επόμενη μέρα και λυγίζει: «Πήγα στο μαγαζί μου. Ήταν 8.00 το πρωί, 23 Σεπτεμβρίου. Στην πόρτα ήταν κρεμασμένη μια σακούλα. Την πήρα και είδα ότι είχε μέσα τρία περιοδικά γάμου και ένα κουτί με εκτυπωμένα σχέδια τριαντάφυλλων. Όταν άνοιξα το κουτί βρήκα μέσα ένα αρκουδάκι και νόμισα ότι κάποιος μου το είχε στείλει δώρο. Στα πόδια του όμως είχε μια λαβή (προεξείχε η περόνη). Δεν ήξερα τι ήταν, την τράβηξα και μετά όλα έγιναν μαύρα… Ξύπνησα μετά από μέρες στο νοσοκομείο. Με είχαν για νεκρή και όλοι έκαναν λόγο για θαύμα».

Εφιάλτης δίχως τέλος

Η Ελένη γλίτωσε από βέβαιο θάνατο και επέστρεψε στη ζωή. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε αρκετά χειρουργεία για να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της. Όμως, ο εφιάλτης της όχι μόνο δεν είχε τελειώσει, αλλά μόλις είχε αρχίσει.

«Εναντίον του πρώην συντρόφου μου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, αλλά όσο και αν τον έψαχνε η αστυνομία, δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει. Όσο κυκλοφορούσε ελεύθερος, φοβόμουν ότι θα ερχόταν για να με αποτελειώσει» λέει και συνεχίζει: «Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στις αρχές. Όμως ο ανακριτής τον άφησε ελεύθερο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Ο άνθρωπος που με έστειλε στον θάνατο κυκλοφορεί ελεύθερος. Έχω κλειστεί στο σπίτι μου, φοβάμαι να βγω έξω. Ακούω θορύβους και τρέμω. Με έχει καταστρέψει. Όλο μου το σώμα είναι σημαδεμένο. Το μέλλον μου είναι αβέβαιο. Δεν μπορώ να εμπιστευθώ άνθρωπο. Και ρωτώ: Γιατί όλα αυτά; Τι του έκανα;»

Η 22χρονη, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς και τον αδελφό της, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μαζέψει τα κομμάτια της ζωής της. Το μόνο που ζητά είναι δικαιοσύνη. «Αφησαν αυτό τον άνθρωπο ελεύθερο, παρά τα όσα έχω υποστεί και υπομένω. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μαρτυρίες που τον συνδέουν με την έκρηξη, παρ’ ότι στην απολογία του έχει πέσει σε αντιφάσεις» τονίζει και προσθέτει: «Εκτός από την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στην ψυχή μου, έχω να αντιμετωπίσω και αρκετά προβλήματα υγείας. Από την έκρηξη το σώμα μου άνοιξε στα δύο, γέμισε ρινίσματα, το χέρι μου έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, ενώ έχω χάσει και την ακοή από το ένα αφτί μου. Και όλα αυτά επειδή του ζήτησα να χωρίσουμε. Και σας ρωτώ, σε αυτή την κατάσταση που βρίσκομαι μπορώ να φτιάξω τη ζωή μου; Μπορώ;»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της Ελένης, ο 27χρονος, που έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του έχει πέσει σε σωρεία αντιφάσεων που προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση. Την ώρα και τη μέρα που σημειώθηκε η έκρηξη της χειροβομβίδας στο κατάστημα ψιλικών της 22χρονης εκείνος ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν μαζί με έναν φίλο του σε οικοδομή στη Φιλοθέη. Συγκεκριμένα, προσκόμισε έγγραφο από τον εργοδότη του, στο οποίο αναφέρεται ότι εργαζόταν από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι και άρα δεν μπορούσε να ήταν αυτός που έβαλε τη χειροβομβίδα. Όμως η σακούλα με τη χειροβομβίδα ήταν τοποθετημένη στην πόρτα αρκετή ώρα πριν από την έκρηξη.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι στις 6.55 είδε στο χερούλι της πόρτας να υπάρχει η σακούλα με τη χειροβομβίδα. Συνεπώς, ο κατηγορούμενος είχε την πολυτέλεια να επιστρέψει στην ώρα του στην εργασία. Επίσης, άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι παρατήρησε ένα μηχανάκι («παπάκι») μπλε χρώματος να κόβει βόλτες έξω από το κατάστημα. Μηχανάκι ιδίου τύπου και χρώματος έχει και ο 27χρονος. Επίσης, ο σωματότυπός του ταιριάζει με την περιγραφή του μάρτυρα. Τέλος, ενώ ισχυρίζεται ότι εργαζόταν από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 μαζί με τον φίλο του, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι γύρω στις 11.00 το πρωί συνομιλούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα! Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται, εκτός από τον 27χρονο, η αδελφή του, αλλά και ο φίλος του.

www.espressonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.