«Για προσβολή της προσωπικότητάς του»

Το ποσό των 10.000.000 ευρώ διεκδικεί δικαστικά ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και επί σειρά ετών πρόεδρος του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, για προσβολή της προσωπικότητάς του, η οποία προκλήθηκε από απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ.

Όπως είναι γνωστό, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε στον Μπέο χρηματική ποινή 90.000 ευρώ, ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Ειδικότερα, ο ενάγων κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία αμφισβητεί ευθέως την νομιμότητα λειτουργίας της πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού θεωρεί ότι οι σχετικές ρυθμίσεις που την αφορούν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και δεν έχουν έγκυρη νομοθετική εξουσιοδότηση.

Ακόμη, θεωρεί παράνομη την καταδίκη του και χωρίς νόμιμη και επαρκή αιτιολογία τη σχετική απόφαση της ΕΠΟ, το περιεχόμενο της οποίας θεωρεί συκοφαντικό για το πρόσωπό του. Και αυτό γιατί η επίμαχη απόφαση της ΕΠΟ «πάσχει από αντιφατική, αόριστη, και συκοφαντική αιτιολογία, ενώ κάνει αόριστη ψευδή και συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό του με σκοπό να τον πλήξει τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως αθλητικό παράγοντα». Μάλιστα επισημαίνει ότι η απόφαση της ΕΠΟ δεν αναφέρεται ρητώς σε συγκεκριμένα συμβάντα παρά μόνον εντελώς αόριστα και παράνομα σε κάποιες υποκλαπείσες από την ΕΥΠ αόριστες τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες δεν συνάγεται διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος.

Στην καταδικαστική απόφαση της ΕΠΟ, υποστηρίζει επίσης ο Μπέος, δεν γίνεται οιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά από τα οποία να στοιχειοθετούνται ότι τέλεσε οποιαδήποτε αξιόποινη ή παράνομη πράξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.