Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών

http://img.protothema.gr/656A1B5C92A73CA5B8F00BE1D224110C.jpgΜέχρι 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών, όπως αποφάσισε σήμερα η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αντιδρώντας στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Παράλληλα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καθορίσει τη περαιτέρω στάση της.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, την παράσταση των κινητοποιήσεων τους έως τις 20 Οκτωβρίου αποφάσισαν και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως τις 20 Οκτωβρίου.

Οι κινητοποιήσεις τους κανονικά θα έληγαν την ερχόμενη Κυριακή, 7 Οκτωβρίου. Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

Σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου βρίσκονται και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί, αντιδρώντας σε νέο ψαλίδισμα των αποδοχών τους.

Στο μεταξύ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωση της, απαντώντας ουσιαστικά στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Χρυσικό, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να αποποινικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις των δικαστών και να αναζητηθούν και να τους αποδοθούν ευθύνες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις».

Πριν από τρεις μέρες ο κ. Χρυσικός απέστειλε στους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των δικαστηρίων της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητάει «λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα, από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.