Eκπλήξεις …

http://img.protothema.gr/45D30F70178761CC18C9E86F2AA6B8F1.jpg

Δύο εκπλήξεις ετοιμάζει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για τον αποψινό αγώνα  σε σχέση με ό τον αγώνα με τον Ατρόμητο.Τις τελευταίες ημέρες και με τις δοκιμές που έκανε φάνηκαν οι αρχικές προθέσεις του, τις οποίες είναι έτοιμος να κάνει πράξη.

Από τη μία πλευρά ο Ντρίσα Ντιακιτέ, που μπήκε για πρώτη φορά στην ομάδα και χωρίς να έχει παίξει λεπτό στον Ολυμπιακό είναι έτοιμος  να κάνει ντεμπούτο στην ενδεκάδα και μάλιστα στο «Εμιρεϊτς».

Είναι  ρίσκο το οποίο είναι έτοιμος να πάρει ο Πορτογάλος, αφού με την απουσία του Βασίλη Τοροσίδη, του Τάσου Παπάζογλου, θέλει να κρατήσει στον άξονα τον Γιάννη Μανιάτη και βλέποντας ότι ο Φρανσουά Μοντέστο προέρχεται από τραυματισμό, σκέφτεται τον Ντιακιτέ ποντάροντας στο ότι γνωρίζει τη θέση και είναι καθαρό μπακ.

Η δεύτερη έκπληξη έχει να κάνει με κάτι που δοκίμασε στο Περιστέρι, τον Δημήτρη Σιόβα σε θέση αμυντικού μέσου. Εκεί υπάρχει και η υποψηφιότητα του Μοντέστο, αλλά επειδή ο Γάλλος προέρχεται από τον τραυματισμό, χθες φάνηκε ότι ο Σιόβας αποτελεί την πρώτη επιλογή.

Στη θέση του γκολκίπερ είναι  πιθανό τελικά να διατηρηθεί ο Κάρολ, αν και είναι σειρά του Μέγερι, όπως έχει πει ο Ζαρντίμ. Στην άμυνα αριστερά θα είναι ο Χολέμπας, με κεντρικό δίδυμο τους Μανωλά, Κοντρέρας. Στον άξονα θα είναι οι Μανιάτης, Ιμπαγάσα και στην επίθεση ο Μήτρογλου, με τον Φουστέρ και τον Αμπντούν, αν και χθες δοκιμάστηκε εκτός του Αλγερινού και ο Μασάντο.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ  δούλεψε και χθες βράδυ πολύ στις στημένες φάσεις. Η παρουσία του Σιόβα στην ενδεκάδα θα έχει κι αυτό το νόημα, αν τελικά τον επιλέξει ο προπονητής του Ολυμπιακού: να δίνει ύψος στην άμυνα, αλλά και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τη δική του ικανότητα στις φάσεις που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στην περιοχή του Μανόνε. Ο Ζαρντίμ ποντάρει πολύ στις στημένες φάσεις για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Αρσεναλ, επειδή εκεί πονάει όπως έχει φανεί στα τελευταία της παιχνίδια. Το μειονέκτημα με τον Σιόβα είναι η ταχύτητα και γι’ αυτό αν ξεκινήσει, πιθανότατα θα είναι δίπλα του ο Μανιάτης για να μην παίζει μόνος του στον χώρο.

Η Άρσεναλ

Ενα νέο πρόβλημα δημοσιοποίησε  ο Αρσέν Βενγκέρ εν όψει του  αποψινού αγώνα και έχει να κάνει  με τη μεσαία γραμμή.

Αφορά τον Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αστράγαλο  και θα υποβληθεί σε τεστ ετοιμότητας πριν από την αποψινή σέντρα, όταν και θα αποφασιστεί αν θα είναι στην ενδεκάδα ή θα μείνει εκτός παιχνιδιού. Εκτός δράσης παραμένουν οι Ντιαμπί, Ροσίτσκι και Σέζνι, με τα αγγλικά ΜΜΕ να εκτιμούν ως δεδομένο το ροτέισον εκ μέρους του Αλσατού προπονητή, λόγω των συνεχών αγώνων. Με επικρατέστερους για φρεσκάρισμα να είναι ο αριστερός μπακ Γκιμπς (με τον περσινό σκόρερ στο αντίστοιχο παιχνίδι, Αντρε Σάντος, να παίρνει τη θέση του), ο στόπερ Κοσιελνί (με τον Μερτεζάκερ βασικό υποψήφιο να τον αντικαταστήσει), ο Ποντόλσκι (και τον έτερο σκόρερ του αντίστοιχου περσινού αγώνα, Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν να είναι έτοιμος για την ενδεκάδα) κι ενδεχομένως ακόμη κι ο Ζερβίνιο, αν ο Βενγκέρ αποφασίσει να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στον Ολιβιέ Ζιρού.

Η παράδοση

Κόντρα στην παράδοση παίζει ο Ολυμπιακός στην Αγγλία. Από το 1966, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αγγλία για τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ στο Κύπελλο Κυπελλούχων χάνοντας 4-0, μέχρι πέρυσι, που επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το «Εμιρεϊτς» μέσα σε λίγα χρόνια και ηττήθηκε από την Αρσεναλ 2-1.

Σ’ αυτά τα 46 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πάει δέκα φορές στην Αγγλία για  ευρωπαϊκό αγώνα, ποτέ όμως δεν πήρε αποτέλεσμα. Για πολλά χρόνια δεν  έβαζε καν γκολ. Μετά το 4-0 από  τη Γουέστ Χαμ ακολούθησε το 4-0 από την Τότεναμ το 1973, το 2-0 από τη Λίβερπουλ το 2000, το 3-0 και το 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001 και το 2002. Το 2004 σκόραρε στο Λίβερπουλ, αλλά έχασε 3-1 και αυτό το τρίτο γκολ του είχε στοιχίσει την πρόκριση. Πέρασε η Λίβερπουλ στην ισοβαθμία, πήρε και την «κούπα» στο τέλος. Το 2005 ήρθε η βαριά ήττα από τη Νιούκαστλ (4-0), το 2008 το 3-0 από την Τσέλσι και ακολούθησαν οι δύο τελευταίες ήττες από την Αρσεναλ. Το 2009 2-0, με ήρωα τον Νικοπολίδη, ο οποίος νικήθηκε στο 78′, και το περσινό 2-1.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο Λονδίνο.

Η δε Αρσεναλ είναι ανίκητη στην Ευρώπη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι αήττητη στα τελευταία 15 παιχνίδια της, έχοντας παραχωρήσει μόλις δύο ισοπαλίες (0-0 πέρυσι με Μαρσέιγ, 2-2 με Μπαρτσελόνα). Τελευταία εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη ήταν το 1-3 από τη Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό της σεζόν 2008-09. Κι ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι εντός έδρας στη φάση των ομίλων. Διότι εκεί είναι αήττητη από το 2003, όταν την είχε κερδίσει η Ιντερ στο Χάιμπουρι. Από τότε έχει ένα σερί 22 νικών και μόλις 5 ισοπαλιών και στο νέο της γήπεδο, το «Εμιρεϊτς», έχει 16 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες!

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.