Ξαναγίνεται ΠΑΟΚ

Ξαναγίνεται ΠΑΟΚΔεν είναι ακόμα, αλλά μετά τη νίκη επί της Ξάνθης με σκορ 3-0 στα Πηγάδια στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, σιγά-σιγά φαίνεται ότι ξαναγίνεται ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είδε το… δρόμο για τη νίκη να ανοίγει μετά από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή, Σιδηρόπουλου και στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, πετυχαίνοντας ακόμα δύο.

Αθανασιάδης, Ρομπέρ και Λάζαρ οι σκόρερ του «Δικέφαλου του βορρά», 200ο παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα για τον Γιώργο Δώνη.

Πέναλτι για πολύ… κουβέντα
Το παιχνίδι ξεκίνησε ήρεμα. Μάλιστα, αρκετά ήρεμα, με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Διάθεση υπήρχε, πλάνο όχι. Και κάπου εκεί… ήρθε το πέναλτι που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος για να βάλει «φωτιά» στα Πηγάδια. Ο Κομεσίδης ανέτρεψε τον Κάτσε μέσα στην περιοχή, σε μια φάση, όπου ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε πολύ εύκολα την άσπρη βούλα και θα σηκώσει πολύ κουβέντα η απόφασή του. Ο Αθανασιάδης έστησε τη μπάλα στα 11μέτρα και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 10’.

Οι ακρίτες προσπάθησαν και «ανέβασαν στροφές» προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι φάσεις όμως γίνονταν με το… σταγονόμετρο, δείγμα του ότι η επόμενη φάση από το τέρμα έγινε στο 23’, με τον Ονουάτσι να κάνει αδύναμο σουτ και τον Γλύκο να μπλοκάρει εύκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν όμως την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 1-1 πριν το ημίχρονο. Στο 41’, ο Ντάνι έκλεψε τη μπάλα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, αυτή έφτασε στον Μαρσελίνιο, του οποίου το σουτ όμως κατέληξε μόλις άουτ με το 1-0 να παραμένει υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το «κλείδωσε» νωρίς
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγούταν 1-0, ωστόσο φάσεις στο παιχνίδι δεν είχε κάνει. Και ο Ρομπέρ θέλησε να το αλλάξει. Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν πολύ καλά στην επίθεση, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να παίρνει τη μπάλα από τα αριστερά. Πέρασε με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια τον Μπέρτο στο ένας με έναν και σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή κάνοντας το 2-0. Φέρει ευθύνη για το γκολ και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, καθώς «έφαγε» το γκολ στην κλειστή του γωνία.

«Κερασάκι στη τούρτα» του… Δώνη
Ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε στη συνέχεια, η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει το… δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε στο 80’ με δύο κλασικές ευκαιρίες, όμως τελικά το «κερασάκι στη τούρτα» ήρθε 10 λεπτά αργότερα. Στην αντεπίθεση, οι «ασπρόμαυροι»… απλώθηκαν πολύ όμορφα, ο Φωτάκης έκανε προσωπική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Λάζαρ, ο οποίος με πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το καλύτερο δώρο για τον Έλληνα τεχνικό, που συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και οι παίκτες του χάρισαν το πρώτο τρίποντο μακριά από τη Τούμπα.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (71’ Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (56’ Μαρίν), Ονουάτσι (56’ Μάνταλος), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Αλτιπαρμακόφσκι, Γκλέισον, Φλίσκας

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο (71’ Σταφυλίδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς (80’ Γιάννου)

Στον πάγκο: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Γεωργιάδης, Πέλκας

Αποστόλης Σπυρόπουλος


Την Κυριακή η ΑΕΚ παίζει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται πάντως τη Δευτέρα στη Λιβαδειά, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.