ΑΕΚ-Άρης 1-1 (Τελικό)ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 1-1 σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, κυρίως από την πλευρά της Ένωσης.

Κάτι η παρουσία των Βιντιάδη και Χάρις στο ΟΑΚΑ, κάτι η πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος και η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλει τον ρυθμό της απέναντι στον Άρη.

Η ΑΕΚ πίεζε σε όλο τον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην τελική πάσα υπήρχε πρόβλημα. Από την άλλη μεριά, ο Άρης έδειχνε να θέλει να παίξει στην κόντρα αν και δεν του βγήκε σε καμιά φάση στο πρώτο μισό του ημιχρόνου.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα έγινε στο 31′, όταν ο Κορδέρο από τα δεξιά τσίμπησε την μπάλα για τον Φούντας, ο οποίος από πλάγια θέση μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη άμυνα, με τον Άρη να μην μπορεί να περάσει την σέντρα. Στο 37′ ήρθε η πιο μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ έφτασε στον ανενόχλητο Κατσικοκέρη ο οποίος έκανε την προβολή μπροστά από τον Διούδη, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Ξεκίνημα με γκολ

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το πρώτο μέρος, καθώς η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Άρη να μην μπορεί να την ακολουθήσει. Στο 53′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από τα δεξιά, Κορδέρο και Βλάχος έκρυψαν την μπάλα, με τον τελευταίο να δίνει πάσα στον Κατσικοκέρη αλλά το πλασέ του επιθετικού της Ένωσης πέρασε από το ύψος της μικρής περιοχής πάνω από τα δοκάρια.

Η συγκεκριμένη φάση ζέστανε το γήπεδο και ο κόσμος έσπρωξε ακόμα περισσότερο την Ένωση και τελικά ήρθε και το ζητούμενο, το γκολ. Κόρνερ για την Ένωση ο Γιάγκο έπιασε γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι πλευρά της εστίας κάνοντας το 1-0.

Μετά και γκολ της ΑΕΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ένωση να κυκλοφορεί την μπάλα στον χώρο του κέντρου και τον Άρη να προσπαθεί να πιέση και να κλέψει την μπάλα. Μέχρι και το 72′ δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη στιγμή, αλλά φαινόταν πως ο Άρης ψάχνει την φάση που θα τον βάλει μέσα στο παιχνίδι.

Κόντρα στην ροή και 1-1

Και ενώ έδειχνε πως η ΑΕΚ ανέβαζε τον ρυθμό της, ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός με τον Άρη να κλέβει στον χώρο του κέντρουο Καπετάνος έβγαλε φοβερή κάθετη μπαλιά στον Αγκάνθο, ο οποίος βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και με εξαιρετικό πλασέ, έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

Το γκολ του Άρη πάγωσε το γήπεδο αλλά και τους πάικτες του Βαγγέλη Βλάχου που για περίπου πέντε λεπτά φάνηκαν αδύναμοι να αντιδράσουν. Ο τεχνικός της Ένωσης έκανε αλλαγή και πέρασε στο 81′ τον Φουρτάδο και έβγαλε τον Γκερέιρο για να παίξει με δύο επιθετικούς. Στο 85′ ο Κοντοές από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα ο Φουρτάδο πήδηξε για την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε αριστερή του γωνία.

Η Ένωση βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά και προσπάθησε για το γκολ της νίκης. Στο 89′ ο Γιαννιώτας έκλεψε την μπάλα και προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε φάουλ από πίσω με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα αν και η απόφαση του διαιτητή ήταν λανθασμένη καθώς θα έπρεπε να αποβληθεί.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, παρότι η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ, δεν τα κατάφερε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, όχι και εντυπώσεις όμως καθώς σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ο Άρης βρισκόταν πίσω από το κέντρο.

ΑΕΚ (Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Γκερέιρο (Φουρτάδο 81′), Ρίκκα, Λαγός (Κατίδης 41′), Φούντας (Παπαδήμητρίου 66′), Βλάχος Βαλ., Κουτρουμπής

Άρης (Κατσαβάκης): Διούδης, Γιαννίτσης (Ασλανίδης 59′), Παπαζαχαρίας, Παντίδος (Νταμαρλής 46′), Αγκάνθο, Καπετάνος, Παπαστεριανός (Γκέσιος 73′), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Κοέλιο

Σκόρερ: Γιάγκο 58΄ (κεφαλιά) – Αγκάνθο 74′ (σουτ)

Κάρτες: Παντίδος (κίτρινη 28′), Πράτα (κίτρινη 35′), Κουτρουμπής (κίτρινη 40′), ΚΑτίδης (κίτρινη 52′), Κορδέρο (κίτρινη 64′), Παπαδημητρίου (κίτρινη 78′), Νταμαρλής (κίτρινη 83′), Βλάχος (κίτρινη 90′), Γιαννιώτας (κίτρινη 94′), Διούδης (κίτρινη 95′)

3η Αγωνιστική

Ημερομηνία Ομάδες Αποτέλεσμα
15/09/12 17:15 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 – 0
15/09/12 17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0 – 0
15/09/12 19:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 – 2
16/09/12 16:00 ΚΕΡΚΥΡΑ – SKODA ΞΑΝΘΗ 1 – 1
16/09/12 18:15 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0 – 0
16/09/12 18:15 ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2 – 1
16/09/12 20:30 ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1 – 1
17/09/12 18:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΦΗ

Δείτε όλα τα αποτελέσματα:

sport24.gr
SUPERBALL live 16.9 από Super-Ball

sport24.gr & sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.