http://img.protothema.gr/9CF28EAD944A01FB47DB1D03BD1BFD8E.jpgΜε τη συμμετοχή και του Χολέμπας προπονήθηκε η Εθνική Ελλάδος στη Ρίγα της Λετονίας και είναι έτοιμη για την πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Σάντος έδειξε στους παίκτες σε DVD τον αγώνα ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και τη Λετονία η οποία έχασε με 2-0 και τους ανέλυσε το παιχνίδι τους. Αυτό που ξεχώρισε από τη συνέντευξη Τύπου ήταν η υπόσχεση του Σάντος ότι «θα νικήσουμε», αλλά και η επανάληψη της μεταγενέστερης υπόσχεσης «θα προκριθούμε». Δεν αρνήθηκε μάλιστα τον ρόλο του φαβορί του ομίλου. Μοναδικό δίλημμα για τον Σάντος είναι το «Μήτρογλου ή Σαμαράς». Στον αντίποδα, ο Στάρκοβς φερόταν να εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και να αφήσει στον πάγκο τον καλύτερό του παίκτη (Ρούντνεβς), αλλά οι Λετονοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι έστω και την τελευταία ώρα θα επικρατήσει η λογική

Στο μεταξύ, Σοφοκλής Πιλάβιος μάζεψε μετά τη λήξη της προπόνησης τις «παλιοσειρές» της Εθνικής (Κατσουράνη, Σαμαρά, Τοροσίδη, Γκέκα) και τους ζήτησε «νίκη στο τελευταίο μου εκτός έδρας ματς ως πρόεδρος της ΕΠΟ». Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τους Λετονούς, που θα είναι γενικώς το τελευταίο του με την ιδιότητα του προέδρου.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Σάντος στη Λετονία. Εκεί είχαμε παίξει και στα προκριματικά του Μουντιάλ και είχαμε αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1, με ένα γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου (φωτό αριστερά). Είχε προηγηθεί η μεγάλη νίκη επί του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τους υποτιμήσουμε τους Λετονούς και να στραβοπατήσουμε. Τέλος καλό όλα καλά, όμως, καθώς νικήσαμε «πακέτο» Κροάτες και Γεωργιανούς και τερματίσαμε πρώτοι.

Το αμέσως προηγούμενο ματς στη Ρίγα ήταν επί Ρεχάγκελ στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010 και είχαμε νικήσει 0-2 με δύο γκολ του Γκέκα. Σε αυτό το ματς είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική μας ομάδα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Οι άλλοι δύο ήταν ο Δέλλας (λίμπερο) και ο Κυργιάκος (στόπερ). Τα γκολ του Γκέκα είχαν σημειωθεί μετά από φοβερές σέντρες από Τοροσίδη (ως αριστερός μπακ τότε) και Σεϊταρίδη. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Γιούρκα με την Εθνική.

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.