Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Με «2» ζέσταμα για Ρίο!Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική την προσπάθειά της να βρεθεί το καλοκαίρι του 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Τα γκολ των Σπυρόπουλου στο 57’ και Γκέκα στο 69’ ανέτρεψαν εκείνο του Τσάουνα από το σημείο του πέναλτι στο 42’ κι έφεραν τη νίκη με 2-1. Έδειξε χαρακτήρα η ομάδα του Σάντος, που άντεξε τη βροχή, το γεγονός ότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ αλλά και τον τραυματισμό του Γιώργου Σαμαρά και μπήκε με το «καλημέρα» σε τροχιά… Ρίο.

Εξαιρετική παρουσία από Σπυρόπουλο, Φορτούνη, Μανιάτη, ενώ όσο αγωνίστηκε ο Σαμαράς έδωσε πνοή σε μια ομάδα που στο δεύτερο μέρος δεν είδε κανέναν της παίκτη να υστερεί σε απόδοση.

Πλέον την Τρίτη απέναντι στη Λιθουανία στο Καραϊσκάκη ψάχνει τη νίκη που θα δείξει σε όλους πως είναι το αφεντικό του 7ου ομίλου της προκριματικής φάσης.

Ένα δοκάρι, μπόλικη βροχή και πολλές συγκυρίες

Σε αυτά τα στοιχεία θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η εικόνα του πρώτου μέρους, αφού αποδείχθηκαν παράγοντες καθοριστικοί για την εξέλιξη του ματς. Αρχικά τα καιρικά φαινόμενα, που εμφανίστηκαν πριν καν αρχίσει το παιχνίδι και «συντρόφευσαν» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών καθ΄όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, με τη δυσκολία στον έλεγχο της μπάλας να είναι εμφανής, όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και στους Λετονούς παίκτες.

Άλλωστε εν μέρει χάρη στη βροχή βγήκε και η καλύτερη φάση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο μέρος. Εκείνη η φάση του 34’ όταν ο Μανιάτης έκανε κίνηση σέντερ φορ (όχι όμως και αντίστοιχο τελείωμα) εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Κριάουκλις γλίστρησε δίνοντας στον μέσο του Ολυμπιακού ιδανική ευκαιρία για να σκοράρει. Το γκολ δεν ήρθε και –δυστυχώς- πληρώσαμε το τίμημα λιγότερο από δέκα λεπτά αργότερα.

Σε ένα χρονικό σημείο που η Ελλάδα έπαιζε με δέκα, αφού ο Φορτούνης (ένας από τους καλύτερους της ομάδας είχε τραυματιστεί) οι Λετονοί έβγαλαν ιδανική αντεπίθεση. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κλήθηκε να καλύψει τα κενά που άφησε η απουσία του Έλληνα μεσοεπιθετικού σε συνδυασμό με την ανισορροπία που δημιούργησε ένα κολπάκι (που κατά τα άλλα βγήκε στον Σάντος) έφερε το πέναλτι. Μανιάτης και Τοροσίδης συχνά-πυκνά άλλαζαν ρόλους από μπακ σε χαφ, όμως σε εκείνο το σημείο βρέθηκαν και οι δύο μπροστά. Ο Κυριάκος εκτέθηκε από τον πολύ πιο γρήγορο Βισνακόφς, που βγήκε στο δεξί άκρο της άμυνας και τον ανέτρεψε, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον Τσάουνα να ανοίξει το σκορ.

Μάτιασαν τον Γιώργο, όχι την ομάδα

Η είσοδος του Σαμαρά αντί του Μήτρογλου στην επανάληψη έκανε ακόμη πιο δυνατή την ήδη πολύ καλή αριστερή πτέρυγα (χάρη στην εξαιρετική παρουσία των Σπυρόπουλου και Φορτούνη) και για ένα τέταρτο η Εθνική πάτησε στην αντίπαλη περιοχή περισσότερες φορές από όσες σε ολόκληρο πρώτο ημίχρονο. Τελικά το γκολ –και τι γκολ, γκολάρα- ήρθε έξω από αυτήν χάρη σε ένα φανταστικό σουτ του Νίκου Σπυρόπουλου που και σε αυτό το ματς επιβεβαίωσε όπως και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πως είναι πολύ ανεβασμένος φέτος.

Τη στιγμή που ο Γιώργος Σαμαράς έβγαινε λόγω τραυματισμού πιστέψαμε πως κάποιος είχε ματιάσει τη «γαλανόλευκη», όμως αυτή η Εθνική δεν μάσησε ούτε από… μαγγανείες. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αλλά με διαφορετικό σχήμα, αφού η είσοδος του Νίνη έφερε το 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Γκέκα. Θέλοντας να κρατήσει σε ακόμη ένα παιχνίδι ευχαριστημένους τους… καλύτερους πελάτες του, ο Φάνης στο 69’ από εξαιρετική κάθετη του Κατσουράνη έγραψε το τελικό 2-1 και πανηγύρισε το 7ο του γκολ απέναντι στους Λετονούς.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης (79’ Χολέμπας), Μήτρογλου (46’ Σαμαράς, 69’ Νίνης), Γκέκας.

Στον πάγκο: Τζόρβας, Γλύκος, Βύντρα, Χολέμπας, Σιόβας, Μαλεζάς, Νίνης, Δημούτσος, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Αθανασιάδης.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς, Ιβανόφς, Φερτόφς (75’ Βερπακόφσκις), Τσάουνα (79’ Μάλινς), Βισνακόφς (75’ Ρούτγκινς), Λουκιανόφς, Ρούντνιεφς.

Στον πάγκο
: Ντορόσεφς, Μάλινς, Σαβτσένκοφς, Κάμες, Γιούζινς, Γκάουκρατς, Κοβάλοφς, Μπουλβίτι

sport-fm.gr

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής

1ος όμιλος

-Στο Ζάγκρεμπ: Kροατία – ΠΓΔΜ 1-0

Σκόρερ: 69΄ Γέλαβιτς

-Στο Κάρντιφ: Ουαλία – Βέλγιο 0-2

Σκόρερ: 41΄ Κομπανί, 83΄ Βερτόνγκεν

Σκωτία – Σερβία (8/9)

2ος όμιλος

-Στο Τα’Κάλι Μάλτα – Αρμενία 0-1

Σκόρερ: 70΄ Σαρκίσοφ

-Στη Σόφια: Βουλγαρία – Ιταλία 2-2

Σκόρερ: 30΄ Μανόλεφ, 66΄ Μιλάνοφ – 36΄,40΄ Οσβάλντο

Δανία – Τσεχία (8/9)

3ος όμιλος

– Στην Αστάνα: Καζακστάν – Ιρλανδία 1-2

Σκόρερ: 37΄ Νουρνταουλέτοφ – 89΄πεν. Κιν, 90΄ Ντόιλ

-Στο Ανόβερο: Γερμανία – Νήσοι Φερόε 3-0

Σκόρερ: 28΄ Γκέτσε, 54΄,71΄ Οζίλ

4ος όμιλος

-Στη Λα Βέγια: Ανδόρα – Ουγγαρία 0-5

Σκόρερ: 12΄ Γιουχάζ, 32΄πεν. Γκέρα, 54΄ Ζάλαι, 68΄ Πρίσκιν, 82΄ Κόμαν

-Στο Αμστερνταμ: Ολλανδία – Τουρκία 2-0

Σκόρερ: 17΄ Φαν Πέρσι, +90΄ Νάρσινγκ

-Στο Ταλίν: Εσθονία – Ρουμανία 0-2

Σκόρερ: 55΄ Τόργε, 75΄ Μαρικά

5ος όμιλος

-Στη Λιουμπλιάνα: Σλοβενία – Ελβετία 0-2

Σκόρερ: 20΄ Τζάκα, 51΄ Ινλέρ

-Στα Τίρανα: Αλβανία – Κύπρος 3-1

Σκόρερ: 36΄ Σαντίκου, 84΄ Τσάνι, 87΄ Μπογκντάνι – 45΄+ Λάμπαν

-Στο Ρέικιαβικ: Ισλανδία – Νορβηγία 2-0

Σκόρερ: 21΄ Αρνασον, 81΄ Φινμπόγκασον

6ος όμιλος

-Στη Μόσχα: Ρωσία – Βόρειος Ιρλανδία 2-0

Σκόρερ: 30΄ Φαϊζούλιν, 78΄πεν. Σιρόκοφ

-Στη Μπακού: Αζερμπαϊτζάν – Ισραήλ 1-1

Σκόρερ: 65΄ Αμπίσοφ – 50΄ Νάτσο

-Στο Λουξμβούργο: Λουξεμβούργο – Πορτογαλία 1-2

Σκόρερ: 14΄ Ντα Μότα – 27΄ Ρονάλντο, 54΄ Ποστίγκα

7ος όμιλος

-Στη Βαντούζ: Λιχτενστάιν – Βοσνία 1-8

Σκόρερ: 61΄ Κρίστεν – 33΄,40΄, 83΄ Ιμπίσεβιτς, 26΄,31΄ Μισίμοβιτς, 46΄,64΄,81΄ Τζέκο

-Στο Βίλνιους: Λιθουανία – Σλοβακία 1-1

Σκόρερ: 18΄ Ζαλιούκας – 41΄ Σάπαρα)

-Στη Ρίγα: Λετονία – Ελλάδα 1-2

Σκόρερ: 42΄πεν. Κάουνα – 57΄ Σπυρόπουλος, 69΄ Γκέκας)

8ος όμιλος

-Στην Ποντγκόριτσα: Μαυροβούνιο – Πολωνία 2-2

Σκόρερ: 27΄ Ντρίντσιτς, 45΄ Βούτσινιτς – 6΄πεν. Μπαστσικόφσκι, 55΄ Μιερζεγέφσκι

-Στο Κισιάνου: Μολδαβία – Αγγλία 0-5

Σκόρερ: 4΄πεν.,29΄ Λάμπαρντ, 32΄ Ντεφόου, 74΄ Μίλνερ, 83΄ Μπέινς

9ος όμιλος

-Στη Γεωργία: Γεωργία – Λευκορωσία 1-0

Σκόρερ: 51΄ Οκριασβίλι

-Στο Ελσίνκι: Φινλανδία – Γαλλία 0-1

Σκόρερ: 20΄ Ντιαμπί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.