http://media.megatv.com/filesystem/images/20120907/engine/mega_LARGE_t_53761_1157249_type12250.jpgΜε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντάται σήμερα το απόγευμα, στις 17:00, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Χερμαν βαν Ρομπάι πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στη χώρα μας, από την οποία θα μεταβεί στη συνέχεια στη γειτονική Ιταλία για επαφές με τον Μάριο Μόντι.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης στο Μαξίμου θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί από ελληνικής πλευράς το αίτημα για επιμήκυνση.

Ο κ. Ρομπάι δεν θα συναντηθεί τελικά με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το επίσημο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της παραμονής του στην Αθήνα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αύριο το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τελέσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ, για πρώτη φορά εφέτος, δεν περιλαμβάνει ομιλία και συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να κάνει στο πλαίσιο των εγκαινίων μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση.

Την Κυριακή πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά και την ένταση που υπήρξε κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Μαξίμου, ενώ τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Την ερχόμενη Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μια συνάντηση που αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για το σχέδιο της ΕΚΤ που αναμένεται να δώσει “ανάσα” στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.