Τι αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό, για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου

Κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στρέφεται άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus με τίτλο “Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει για πολλές εβδομάδες διακοπές πολυτελείας”.

Αρχικά  αναφέρεται στο  ότι ο φετινός Σεπτέμβριος στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς η κρίση αφήνει εμφανώς τα σημάδια της, αναγκάζοντας ακόμη και τους πολιτικούς να αλλάξουν παραδόσεις χρόνων, όπως το γεγονός ότι η βουλευτική περίοδος ξεκίνησε ήδη από τον Αύγουστο και ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ.

Στη συνέχεια σχολιάζει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο αναφέρει ότι το φετινό καλοκαίρι έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά.

“Η οικονομική κρίση αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές.

Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά”.

“Σαμαρά καταπολέμησε την οικογενειοκρατία”

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, στο στόχαστρο του γερμανικού περιοδικού μπάινουν η οικογενειοκρατία, η κακοδιαχείριση και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκτός από την εφαρμογή του πακέτου μέτρου των 11,5 δισ. ευρώ, πρέπει να καταπολεμήσει την οικογενειοκρατία, η οποία, όπως τονίζει το Focus “είναι ευρέως διαδεδομένη, όπως καταδεικνύουν οι περιπτώσεις του Γ. Τραγάκη και του Β. Πολύδωρα με τους διορισμούς συγγενικών τους προσώπων στο Κοινοβούλιο.

Στόχος του περιοδικού και η Φωτεινή Σκοπούλη

Λίγο πιο κάτω αναφέρεται στην υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, για την οποία υποστηρίζει ότι “ζήτησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 24 Αυγούστου να αποκτήσει χωρίς διαγωνισμό τεστ γρήγορων αποτελεσμάτων από μία διεθνή φαρμακευτική εταιρία με κόστος 300.000 Ευρώ.

Η εταιρία σχετίζεται με τον σύζυγό της, καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια έχει χρηματοδοτηθεί από την εταιρία με 365.000 ευρώ για την διεξαγωγή ερευνών.

Και το ΑΠΘ στο στόχο του περιοδικού

Τέλος  δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην “αμφίβολη πολιτική αξιοποίησης του δημοσίου χρήματος” στο ΑΠΘ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “προς το παρόν, μόνον ορισμένες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές, όπως ότι ο πρύτανης πέταξε με έξοδα του Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να βρεθεί στον γάμο της γραμματέως του.

Η σχετική δαπάνη των 1642,88 Ευρώ καταχωρήθηκε στα βιβλία τον περασμένο Ιούνιο με τον τίτλο “Διεύρυνση, Ανάπτυξη και Διαφήμιση για τις διεθνείς σχέσεις του ΑΠΘ”. Η ηθοποιός Ν. Δραγούμη έλαβε ως δώρο από το Πανεπιστήμιο ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 699 ευρώ.

 

www.news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.