http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/F5A624C9CA1F6F398335ED44447D6FA0.jpgΜετά το σκάσιμο της φούσκας των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες οι τράπεζες έχουν γίνει πολύ αυστηρές σε ζητήματα «ηθικής τάξης». Ερευνούν εξονυχιστικά το παρελθόν των συνεργατών τους προσπαθώντας να εντοπίσουν την παραμικρή «παρασπονδία» που καθιστά τους εργαζόμενους ύποπτους υποτροπής σε (νέες) ατασθαλίες.

Η Wells Fargo, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει κεφαλαιοποίησης, έχει απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους της τους τελευταίους μήνες μετά την ανακάλυψη «αμαρτιών» του παρελθόντος. Εστω και του πολύ μακρινού.

Τον Μάιο απολύθηκε η 58χρονη Γιολάντα Κεσάντα επειδή το ποινικό μητρώο της ήταν λερωμένο με την κλοπή μιας φόρμας εργασίας πριν από 40 χρόνια. Ομως αυτό δεν είναι το πιο ακραίο δείγμα υπερβάλλοντος ζήλου για τον εντοπισμό των απατεώνων.

Στις αρχές Αυγούστου η ίδια τράπεζα θύμισε στον 68χρονο Τσακ Γκράσλι μια απάτη που είχε διαπράξει πριν από 49 χρόνια. Τότε που αντί για κέρμα των 10 σεντς είχε ρίξει ένα αυτοσχέδιο νόμισμα από χαρτόνι στη σχισμή του αυτόματου πλυντηρίου της γειτονιάς του.

Η υπόθεση είχε ξεχαστεί, όμως σήμερα ο επί επτά χρόνια υπάλληλος της τράπεζας καλείται να απολογηθεί ενώπιον των ομοσπονδιακών Αρχών ελπίζοντας στην επιείκεια του εισαγγελέα προκειμένου να επιστρέψει άσπιλος στη δουλειά του.

Προφανώς ακόμα κι αν δικαιωθεί, τα «γεράκια» της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας θα συνεχίσουν να επαγρυπνούν για να απαλλάξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα από τους κλέφτες.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.