Χωρίς ομιλία, αλλά με κινητοποιήσεις

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που εφέτος θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα καθώς τα εγκαίνια δεν θα συνοδευθούν από την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις και τη συνέντευξη Τύπου που ακολουθούσε κάθε Σεπτέμβριο.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ το πρωί για να παραστεί στην τελετή του αγιασμού και να τελέσει τα εγκαίνια και αναμένεται στη συνέχεια να κάνει μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση.

Η αλλαγή στον εφετινό χαρακτήρα και το πρόγραμμα της ΔΕΘ δεν εμπόδισε πάντως τα συνδικάτα από το να προχωρήσουν κανονικά στις καθιερωμένες κινητοποιήσεις τους, με τη διαφορά ότι αυτές εφέτος δεν θα καταλήξουν έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Τον χορό των κινητοποιήσεων θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι οι ένστολοι, που θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο. Το απόγευμα, οι ένστολοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα μιλήσουν για τα σχέδιά τους.

Ο κύριος όγκος των διαδηλώσεων θα γίνει στις 6 το απόγευμα, όταν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα θα συγκεκτρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου, θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης και αναμένεται να καταλήξουν εφέτος στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με στόχο για να διαμαρτυρηθούν έξω από ένα κυβερνητικό κτίριο. Στη συγκέντρωση θα δώσει το “παρών” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, στις 18:00, το ΠΑΜΕ θα διαδηλώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, και αναμένεται να κάνει πορεία περνώντας από την πλατεία Χαν και να φτάσει στην Τσιμισκή. Στη συγκέντρωση θα παραστεί η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Τη δική τους συγκέντρωση στην Καμάρα θα κάνουν, επίσης στις 6 το απόγευμα, αριστερές και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις. Τα αστυνομικά μέτρα έχουν ενισχυθεί σημαντικά στην πόλη, που αρχίζει να θυμίζει “φρούριο”.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 3.500 αστυνομικοί, ενώ από το πρωί της Παρασκευής έχει απαγορευτεί η στάθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω από το Βελλίδειο και από το Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο.

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.