Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Η ώρα της Θεσσαλονίκης έφτασε

http://img.protothema.gr/5C06870691F282DC9A9A3A71BCFA9FEB.jpgΗ πόλη προετοιμάζεται για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 77η διοργάνωση.

Αυτή τη φορά όμως τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια, καθώς πλήθος εργατικών ενώσεων, ακόμα και οι ένστολοι, θα διοργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές στο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει μια πραγματική επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα δώσει ούτε την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων τώρα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι προγραμματίζουν συγκέντρωση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης καθώς και πυροσβέστες.

Το συλλαλητήριο αυτό θα συμπέσει με την συγκέντρωση που ομοίως προγραμματίζει για το απόγευμα του Σαββάτου ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, με την Αντιεξουσιαστική Κίνηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση και τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της HELEXPO και ΔΕΘ και στις 11 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Όσον αφορά τώρα τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ έχει κινητοποιηθεί και ήδη τελεί αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται ότι στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης και μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ’ όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε εφαρμογή μπαίνουν και τα μέτρα της Τροχαίας και το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.