http://1.bp.blogspot.com/-NrCaBTJJH2Y/UEZbd5PfkJI/AAAAAAAAz-c/SViLIMPk_X0/s1600/2.jpgΤην Τρίτη 28 Αυγούστου, ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης επισκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επισημάνει, στα αρμόδια στελέχη και υπαλλήλους,  τα προβλήματα (σοβαρή έλλειψη διοικητικού προσωπικού εν όψει ακόμη και των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, φοιτητική μέριμνα, κλπ.) που αντιμετωπίζει το Παράρτημα Γρεβενών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτά περιγράφτηκαν από προϊσταμένους τμημάτων και καθηγητές κατά τις επισκέψεις του Βουλευτή στο ΤΕΙ Γρεβενών και Κοζάνης. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Γρεβενών ως φοιτητική εστία.

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ο κ. Τιμολέων Κοψαχείληςμε τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και τους κυρίους ΒάιοΚόραβο και Γιάννη Νασίκα, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, επισκέφτηκαν το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.  Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Αγραφιώτη Διευθυντή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη, και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΕ Γρεβενών.

Την ίδια ημέρα, ο Βουλευτής Γρεβενών, ο Δήμαρχος Γρεβενών και η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτηγια να  επισημάνουν την ανάγκηνα μην συγχωνευθεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με τον Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων –Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου. Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν όλοι οι λόγοι, οι οποίοι επιβάλουν την αυτοτέλεια του Φ.Δ. των Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Αυγούστου, ο κ. Τιμολέων Κοψαχείλης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νίκο Μίγκο,συναντήθηκε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και με στελέχη του υπουργείου. Σε συνέχεια των ενεργειών που έχουν λάβει χώρα για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Δεσκάτη και της επίσκεψης του κ. Βασιλείου Πλακιά συμβούλου (για τεχνικά θέματα) του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στις 13 Αυγούστου, συζητήθηκαν οι περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Υπουργείο για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2013).

Επίσης συζητήθηκε η πορεία του έργου της μετεγκατάστασης υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών στο κτίριο του πρώην ΚΕΓΕ ‘‘Δήμητρα’’.

Μετά από την πρώτη συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης στις 12 Ιουλίου όπου τέθηκε το θέμα και τις ενέργειες που ακολούθησαν, εκτιμάται ότι η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ο κ. Κοψαχείληςσυναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάννη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δεσκάτης  κ. Μίγκος, ο κ. Θεοχάρης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δεσκάτης, ο κ. Κορδίλας υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Δεσκάτης και Δημοτικός Σύμβουλος.

Συζητήθηκαν το θέμα τωνσυγχωνεύσεων – καταργήσεων  Δ.Ο.Υ., της εφαρμογής των νέων πληροφοριακών συστημάτων που διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ και αναλύθηκαν οι λόγοι (όπως αναφέρονται και σε προηγούμενο Υπόμνημα του Βουλευτή Γρεβενών προς το Υπουργείο Οικονομικών), για τους οποίους θα πρέπει να παραμείνει κλιμάκιο εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης, στην προσφερόμενη από το Δήμο Δεσκάτης, κτιριακή εγκατάσταση.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.