http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/C45FD912B2D628A6DC1EEE6D7E2A1837.jpg1) Νέο «σημειωματάριο» από τη Samsung
Εναν χρόνο πριν η Samsung άνοιξε την αγορά των «note» συσκευών παρουσιάζοντας ένα μοντέλο με οθόνη αφής 5,3 ιντσών, μεγαλύτερο δηλαδή από τα κινητά αλλά μικρότερο από τις ταμπλέτες. Εφέτος επανέρχεται δριμύτερη με το Galaxy Note 2, το οποίο έχει μεγαλύτερη οθόνη, 5,5 ιντσών, «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4,1 και υπόσχεται να αφήσει ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας. Η οθόνη αφής και το ειδικό πενάκι το μετατρέπουν σε ένα πρώτης τάξεως «ψηφιακό σημειωματάριο», ενώ το περιμένουμε στην Ελλάδα με τιμή κοντά στα 600 ευρώ.

2) Φορητό, αδύνατο και πανίσχυρο
Καθώς ανατέλλει η εποχή των Ultrabook, των «ενισχυμένων» φορητών υπολογιστών, οι εταιρείες σπεύδουν να ρίξουν στη μάχη τα νέα τους προϊόντα. Το HP ENVY x2 έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργήσει ταυτόχρονα και ως ταμπλέτα αλλά και ως φορητός υπολογιστής. Ερχεται με οθόνη αφής 11,6 ιντσών, «τρέχει» λειτουργικό σύστημα Windows 8, υποστηρίζει και γραφίδα, έχει ενσωματωμένη κάμερα 8 Megapixels και ζυγίζει μόλις 680 γραμμάρια ή 1,4 κιλά με το πληκτρολόγιο.

3) Ταμπλέτα-γίγαντας από την Dell
Ακόμη και στην εποχή της ταμπλέτας, το μέγεθος μετράει. Η Dell φαίνεται να ενστερνίζεται την άποψη αυτήν, παρουσιάζοντας έναν υπολογιστή με οθόνη αφής διαμέτρου 27 ιντσών! Το XPS One 27 Touch «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Windows 8, γεγονός που του επιτρέπει να υπακούει χωρίς πρόβλημα στο άγγιγμά σας, ενώ παράλληλα ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i7, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ακόμη και των πιο «βαριών» προγραμμάτων.

4) Η πιο έξυπνη φωτογραφική μηχανή
Στην εποχή των «έξυπνων» συσκευών, οι ψηφιακές κάμερες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το «παιχνίδι». Η Samsung πρωτοπορεί για ακόμη μία χρονιά, παρουσιάζοντας την Galaxy Camera. Το υβριδικό μοντέλο ενσωματώνει φακό ανάλυσης 16 Megapixel και όλες τις λειτουργίες ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (εκτός από την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων). Ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Android 4,1 και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η σύγχρονη τεχνολογία – και η φαντασία των σχεδιαστών – δεν γνωρίζει σύνορα.

5) 90 ίντσες απόλαυσης
Στις τηλεοράσεις φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον όριο στο μέγεθος! Η Sharp ξεπέρασε κάθε προηγούμενο παρουσιάζοντας το πρώτο μοντέλο τεχνολογίας LED με διαγώνιο 90 ιντσών και βάρος (μόλις) 64 κιλά! Υποστηρίζει ανάλυση Full HD και υπόσχεται εντυπωσιακό χρώμα και φωτισμό. Προϋπόθεση για να την αποκτήσετε είναι να έχετε αρκετά μεγάλο χώρο (και αντίστοιχο οικονομικό βάθος), ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2013.

6) Κινητή ψυχαγωγία στην παλάμη σας
Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μετατραπεί σε πρώτης τάξεως φορητές συσκευές ψυχαγωγίας και το Sony Xperia T είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Με οθόνη 4,6 ιντσών και κορυφαία ποιότητα εικόνας αναπαράγει βίντεο, φωτογραφίες και παιχνίδια σε υψηλότατη ανάλυση. Ενσωματώνει παράλληλα φωτογραφική μηχανή 13 Megapixels και υπόσχεται να αντικαταστήσει κάθε άλλη φορητή συσκευή διασκέδασης.

7) Από φορητό σε ταμπλέτα με μία κίνηση
Αρκεί μία απλή κίνηση για να μετατραπεί το Toshiba Satellite U920T από ταμπλέτα σε φορητό υπολογιστή. Με ενσωματωμένο, συρόμενο πληκτρολόγιο και λειτουργικό σύστημα Windows 8, η υβριδική αυτή συσκευή έρχεται να «γεφυρώσει» τους δύο κόσμους. Διαθέτει οθόνη πολλαπλής αφής 12,5 ιντσών, ενσωματωμένο σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 128 GB και το περιμένουμε προς τα τέλη του έτους, λίγο μετά το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

8 ) Τηλεόραση από το μέλλον
Η τεχνολογία 4K στις τηλεοράσεις υπόσχεται τετραπλάσια ανάλυση σε σχέση με τα ισχυρότερα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, στο Βερολίνο, η LG παρουσίασε το μοντέλο UD 3D 84LM9600, το οποίο υποστηρίζει τρισδιάστατη εικόνα σε 84 ίντσες, ενσωματώνοντας αυτή τη νέα τεχνολογία, και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Αν έχετε 20.000 ευρώ (τόσο περίπου κοστίζει) και αρκετό χώρο στο σαλόνι σας, είναι σίγουρο ότι θα βιώσετε μια άλλου επιπέδου τηλεοπτική εμπειρία.

9) Ηχοσύστημα… από τα παλιά
Ο σχεδιασμός του θυμίζει κάτι από τα φορητά ηχοσυστήματα της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Το Logitech UE Boombox επιτρέπει στον κάτοχό του (και σε όλη την παρέα του) να ακούν την αγαπημένη τους μουσική συνδέοντας ασύρματα οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth. Με ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα ήχου και μεγάλη διάρκεια ζωής στην μπαταρία του, η συσκευή δίνει άλλο νόημα στο στίχο «απόψε λέω να κάνουμε ένα πάρτι/στην άμμο με ραδιάκι φορητό»

10) Προσιτός πόθος
Εκτός από πιο «έξυπνα», τα σύγχρονα κινητά γίνονται και πιο οικονομικά, τηρουμένων πάντα των αναλογιών ως προς τις δυνατότητές τους. Το HTC Desire X ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς συνδυάζει όλα τα «κομφόρ» που θα περίμενε ακόμη και ένας απαιτητικός χρήστης – μεταξύ των οποίων οθόνη 4 ιντσών, Android 4.0 και επεξεργαστή ισχύος 1GHz – σε προσιτή τιμή που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά κατά πολύ το φράγμα των 200 ευρώ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.