http://www.skai.gr/files/temp/AB9B8DDF10485F7DB2149B1858314161.jpgΠλουσιότερος κατά περίπου 50.000 ευρώ θα γίνει ένας 8χρονος στην Αγγλία, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία μία πανάκριβη αρωματική ουσία που εκκρίνουν οι φάλαινες μέσω των φυσητήρων.

Γνωστό και ως «εμετός φάλαινας», το αρωματικό άμπαρι είναι μία κηρώδης ουσία που συσσωρεύεται στο έντερο της φάλαινας – φυσητήρα και πιστεύεται ότι βοηθά σκληρά υλικά, όπως τα ράμφη των καλαμαριών με τα οποία τρέφεται το κήτος, να περάσουν από τον πεπτικό σωλήνα χωρίς να προκαλέσουν τραύματα.

Η ουσία αυτή αποβάλλεται είτε από το στόμα της φάλαινας, αλλά πολύ συχνά και από τους φυσητήρες.

Γνωστό από την αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα, το άμπαρι χρησιμοποιήθηκε στην αρωματοποιία, ως αφροδισιακό, ή ακόμα και ως μπαχαρικό.

Δεδομένου ότι είναι σπανιότατο, το άμπαρι κοστίζει πανάκριβα: Δηλαδή περίπου 60 ευρώ το γραμμάριο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Bournemouth Echo, το 8χρονο αγόρι ανακάλυψε τη συγκεκριμένη ουσία σε μία ακτή της Νότιας Αγγλίας και το πήρε σπίτι του, μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται.

Με τη βοήθεια των γονιών του, διαπίστωσε ότι το σπανιότατο αυτό αντικείμενο των 600 γραμμαρίων πωλείται έως και 60 ευρώ το γραμμάριο.

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.