Κανά γκολ ρε παιδιά;Μια χαρά είναι οι άμυνες, όμως μην ξεχνάμε την επίθεση και τα γκολ.

Αυτά έλειπαν και πάλι στο παιχνίδι του «Κλ. Βικελίδης», Άρης και ΟΦΗ «κόλλησαν» στο 0-0, μένοντας χωρίς νίκη για δεύτερο παιχνίδι, ενώ ακόμα δεν έχουν πετύχει κάποιο τέρμα στη Σούπερ Λίγκα.

Ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, «αφυπνίστηκαν» στο δεύτερο οι Κρητικοί με τον Κουτσιανικούλη να έχει δοκάρι (58′).

Παραλίγο να χαρίσει το τρίποντο ο Καπετάνος στο τελευταίο λεπτό, με σουτ στην περιόχή.

Θετικό ντεμπούτο έκανε ο Κοέλιο, στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Άρη. Σταθέρος για δεύτερο παιχνίδι ο Γουναρίδης στην εστία του ΟΦΗ.

Πως έπαιξαν

Υπό το… βλέμμα των πειθαρχικών παραπτωμάτων, ο Μάκης Κατσαβάκης άφησε εκτός 11αδας τους Βελλίδη και Παπαστεριανό. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε 4-2-3-1. Κάτω από την εστία θα βρίσκεται πλέον ο Διούδης. Στόπερ οι Παπαζαχαρίας και Παντίδος, με δεξί μπακ τον Ψυχογιό στο ντεμπούτο του και αριστερά ο Γιαννίτσης. Αμυντικά χαφ οι Νταμαρλής και Κοελίο, ενώ η επιθετική τριάδα θα είναι οι Γιαννιώτας, Καζναφέρης και Καπετάνος. Μοναδικός προωθημένος ο Τριανταφυλλάκος.

Στην πλευρά του ΟΦΗ, η κάρτα του Ιωαννίδη δεν ήρθε εγκαίρως και τελικά έμεινε εκτός αποστολής. Ο Νίκος Αναστόπουλος κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3, έχοντας τερματοφύλακα τον Γουναρίδη. Η τετράδα στην άμυνα αποτελείται από τους Βάντο, Σόουζα, Χαριτωνίδη και Μονιάκης. Η τριάδα στο κέντρο θα είναι οι Μπανούσης Βερόν και Ζορμπάς, ενώ η τριάδα στην επίθεση αποτελείται από τους Κουτσιανικούλη, Σίσιτς και Παπάζογλου


Ανώτερος Άρης

Με αρκετό κόσμο στο πλευρό του ο Άρης είχε πάρει λίγη από την… αύρα του «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να κάνει φάσεις, με τους Γιαννιώτα και Καπετάνο να είναι οι κυρίως επιθετικοί άξονες. Μόνο κάποια μακρινά σουτ ήταν οι φάσεις στα πρώτα 25λεπτά του αγώνα. Στο 28’ ο Καπετάνος για τον Άρη είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, όμως το σουτ του κόντραρε στο πεσμένο σώμα του Σόουζα, ενώ στη δεύτερη ευκαιρία… στο καπάκι, η κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Γουναρίδη.

Ο ΟΦΗ έμοιαζε εξουδετερωμένος, χωρίς να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή και να δίνει μέτρα στους γηπεδούχους για να επιτεθούν, ενώ δεν είχε καν υποψία ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησε ένα σχετικά καλό σουτ με τον Καζναφέρη, με τον Γουναρίδη να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα, πριν έρθει μια ακόμα καλή στιγμή με τον Καπετάνο. Ο αρχηγός των «κίτρινων» έπιασε «γεμάτο» το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να έχει μείνει… άγαλμα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε λίγο άουτ.

«Ξύπνησαν» οι Κρητικοί

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ «αφυπνίστηκε». Στο μυαλό των Κρητικών μπήκε και το επιθετικό «κομμάτι» και φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Αφού απείλησε δύο φορές με τον Παπάζογλου, ήρθε η ώρα να δείξει για τα καλά τα «δόντια» του ο κρητικός σύλλογος. Και αυτό γιατί το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 58’ κατέληξε στο δοκάρι του Διούδη. Ο Άρης είχε μείνει στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους ήταν άφαντος.

Στη συνέχεια με τις αλλαγές του Μάκη Κατσαβάκη, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν. Οι δύο κεντρικοί μέσοι του Άρη, Νταμαρλής και Κοέλιο είχαν κουραστεί, για αυτό και ο Έλληνας τεχνικός τους αντικατέστησε. Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν δημιουργούσαν φάσεις στην εστία του Γουναρίδη, έχοντας μια… άνευρη κυκλοφορία της μπάλας. Μόλις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα λίγο έληξε ο Καπετάνος να χαρίσει τους πρώτους τρεις βαθμούς στον Άρη. Μετά από πολλές κόντρες, ο μεσοεπιθετικός του Άρη έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε χωρίς να πιέζεται το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Γουναρίδης έβαλε… φρένο, όντας σε ετοιμότητα και κράτησε το 0-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Διούδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Γιαννιώτας, Νταμαρλής, Ψυχογιός, Κοέλιο

Στον πάγκο: Βελλίδης, Οικονομόπουλος, Αγγελούδης, Γκέσιος, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Σουνάς

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Ζορμπάς, Βάντο, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Σόουζα, Σίσιτς

Στον πάγκο: Σαχσανίδης, Ροβίθης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Καπουράνης, Χατζηκοσμάς, Βιτώρος

Διαιτητές: Χ. Καλογερόπουλος, Δ. Γκάγκας, Ι. Σίπκας
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.