Καθορισμός τιμών πώλησης και κατανομή της πελατείας μεταξύ εταιριών του κλάδου της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας

Με αφορμή δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σχετικό με αυτεπάγγελτη έρευνα που διενεργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποκάλυψε συντονισμένη αύξηση των τιμών των προϊόντων  και κατανομή πελατείας από πολλές εταιρίες του κλάδου. Την πρακτική αυτή ακολουθούσαν οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις επί μακρό χρονικό διάστημα(1996 έως 2010) και την υλοποιούσαν κατόπιν τακτικών συναντήσεων εκπροσώπων του κλάδου, αντιβαίνοντας την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και ακυρώνοντας,  παράλληλα, κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή.

Στην αναφορά του ο κ. Κασαπίδης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε ακόμη: Το καρτέλ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων 14 χρόνια «έκλεβε» τους καταναλωτές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.