Την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 12:00 πμ, ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Γρεβενών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία κ. Δημήτρης Συνδουκάς, καθώς και μέλη του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η επίσκεψη είχε σαν στόχο την ανταλλαγή απόψεων με τον Προϊστάμενο του Τμήματος εν όψει της πιθανότητας κατάργηση Τμημάτων των ΤΕΙ της χώρας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η κατάργηση Τμημάτων του παραρτήματος Γρεβενών, η συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και των ΤΕΙ της χώρας γενικότερα, υποβαθμίζει την παρεχόμενη παιδεία και συγχρόνως δημιουργεί προβλήματα στις κοινωνίες της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των ακριτικών περιοχών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, ο κ. Κοψαχείλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ εν όψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Τα κυριότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι η έλλειψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού, η έλλειψη εστίας και χώρου σίτισης για τους φοιτητές σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

Ο κ. Κοψαχείλης επισκέφτηκε τα σύγχρονα κτίρια και ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας. Αφού υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα στην Κυβέρνηση, και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους, ευχήθηκε στους παρόντες καθηγητές υγεία και πνευματική δύναμη για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Γραφείο Επικοινωνίας
Βουλευτή Γρεβενών
Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.