Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Ταταρίδη, σε σύσκεψη στο ΠαΣοΚ στην Αθήνα,  αποφασίστηκε οι πρώτοι υποψήφιοι των Νομών που δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από το Κίνημα, να αναπτύξουν πολιτικές δράσεις και πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να προωθούν σημαντικά και επίκαιρα τοπικά πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχρησε τα στελέχη αυτά , εν δυνάμει Βουλευτές της περιφέρειας με πλήρη ανάπτυξη από πλευρά τους κάθε πολιτικής πρωτοβουλίας.

Γι αυτό τον λόγο έστειλε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κοινοποίηση: Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο
Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη

Κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας θέσω εν γνώσει σας το θέμα των Α.Ω. (αντισταθμιστικά οφέλη), που ενεργοποιήθηκε επί της υπουργίας του κ. Ε. Βενιζέλου και με τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή, επανέφερε τις υποχρεώσεις των μεγάλων εταιρειών, που προμηθεύουν τον Ελληνικό στρατό με οπλικά συστήματα, να ανταποκριθούν στην αντισταθμιστική υποχρέωση που είχαν αναλάβει και που με τον χρόνο είχε σιγήσει.

Στην συνέχεια υπήρξαν διεργασίες και συνεργασίες όπως με τον ΣΕΠΚΥ (Σύνδεσμο Ελλήνων κατασκευαστών πολεμικού υλικού) και με υπουργική απόφαση που εξειδικεύει τον νόμο, θα δίνονταν επιτέλους το πράσινο φώς για την υλοποίηση των Α.Ω..

Η φιλοσοφία του Νόμου αναφέρεται στην υποχρέωση των εταιρειών να προμηθεύουν τον Ελληνικό στρατό με προϊόντα που έχουν εγκριθεί και περιλαμβάνονται σε ειδικό κατάλογο και που θα κατασκευάσουν Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.

Μια από τις εταιρείες αυτές η VALPAK AE. Είναι εγκατεστημένη στην Δεσκάτη Γρεβενών και βρίσκεται σε λειτουργία από το 1990 περίπου. Η εταιρεία αυτή κατασκευάζει δίχτυα παραλλαγής υψηλής τεχνολογίας και με υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας, που προστατεύουν τα οπλικά συστήματα (πυροβόλα, τεθωρακισμένα, κ.τ.λ.) από τις υπέρυθρες ακτίνες.

Η εν λόγω εταιρεία ήδη έχει προμηθεύσει τον Ελληνικό στρατό σε δύο φάσεις. Την πρώτη επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη 1990-1993 και τη δεύτερη επί κυβερνήσεως κ. Σημίτη 1996-2000 όταν ήμουν τότε Βουλευτής το Νομού. Εκείνη την εποχή το εργοστάσιο στην Δεσκάτη προσέλαβε 80 εργάτριες κάτι που προκάλεσε οικονομική ανάταση στην μικρή κοινωνία της Δεσκάτης.

Πρόσφατα, σε σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντού του Υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου ο αρμόδιος Υπαρχηγός του ΓΕΣ ζήτησε επίσημα το προϊόν αυτό το οποίο όπως είπε το χρειάζεται ο Ελληνικός στρατός. Έκτοτε η όλη διαδικασία είναι σε τελική φάση υλοποίησης που, όμως ακόμα δυστυχώς, εκκρεμεί.

Κύριε Υπουργέ,

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική φάση που περνά η πατρίδα μας το θέμα της Ελληνικής παραγωγής είναι το Α και το Ω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ελληνικός στρατός χωρίς να δαπανήσει ούτε 1 ευρώ θα προμηθευτεί με αναγκαία στρατιωτικά προϊόντα, υποχρεώνοντας τις μεγάλες εταιρείες να φανούν συνεπείς στις συμβατικές τους υποχρεώσεις για τα Α.Ω..

Ήδη η VALPAK AE. έχει έρθει σε επαφή με τη Γερμανική εταιρεία Ραϊμενταλ με την οποία έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις και αναμένεται η τελική υπουργική απόφαση που θα ενεργοποιήσει την όλη αυτή διαδικασία δραστηριοποίησης στην παραγωγική φάση.

Κλείνοντας, θεωρώ πως έχει ιδιαίτερη αξία αυτήν την εποχή με αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες εντελώς ανέξοδα να δώσουμε δουλειά σε επιχειρήσεις και εργατικό δυναμικό. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ευλογία Θεού και ο κ. Υπουργός είμαι σίγουρος πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να κινηθεί αυτή η επωφελής για την Εθνική μας οικονομία παραγωγική διαδικασία.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών ΠΑΣΟΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.