Αρχισε το ταξίδι

Tέσσερις συμβολικές φλόγες άναψαν από ομάδες προσκόπων τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 4 ψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Ουαλλίας, της Σκοτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, ξεκινώντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση προς την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Οι πρόσκοποι, που ανέβηκαν στο Scafell Pike (Αγγλία),Snowdon/Yr Wyddfa (Ουαλία), Ben Nevis (Σκωτία) και Slieve Donard (Βόρεια Ιρλανδία), κατάφεραν αν ανάψουν τις φλόγες με παραδοσιακή τεχνική, χρησιμοποιώντας τσακμακόπετρα. Βρείτε τις σχετικές φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση εδώ.

Οι 4 αυτές φλόγες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα του κάθε έθνους, οπού θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Παραολυμπιακού κινήματος. Τα επονομαζόμενα Flame Festivals θα διεξαχθούν στις 25/8 στο Μπέλφαστ, στις 26/8 στο Εδιμβούργο και στις 27 Αυγούστου στο Κάρντιφ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις τοπικές κοινότητες να συμμετάσχουν σε μία πληθώρα δραστηριοτήτων και να υποστηρίξουν την Παραολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που ξεκινούν επίσημα στις 29/8.

Την ερχόμενη Τρίτη (28/8), οι 4 φλόγες θα ενωθούν στο Stoke Mandeville (Buckinghamshire) την πόλη που γεννήθηκε το Παραολυμπιακό κίνημα το 1948, με τη διοργάνωση των Διεθνών Αγώνων Αθλητών σε Αμαξίδιο, μετά από πρωτοβουλία του Sir Ludwig Guttman και με τη συμμετοχή τότε ανάπηρων του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συμβολική αυτή ένωση των 4 φλογών στη γενέτειρα πόλη του Παραολυμπιακού κινήματος θα δημιουργήσει την Παραολυμπιακή Φλόγα, που θα ξεκινήσει το 24ωρο ταξίδι της στην Παραολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για να καταλήξει να φωτίζει την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, στις 29/8.

Ο Σεμπάστιαν Κόε, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Λονδίνο 2012, δήλωσε: «Με το να δημιουργήσουμε 4 διαφορετικές φλόγες ως αποτέλεσμα ανθρώπινης προσπάθειας, στις 4 υψηλότερες βουνοκορφές του Ηνωμένου Βασιλείου εξασφαλίσαμε ότι το πνεύμα και των τεσσάρων εθνών εκπροσωπείται στην Παραολυμπιακή Φλογα».

Κατά την 24ωρη πορεία της προς το Ολυμπιακό Στάδiο, η Παραολυμπιακή Φλογα θα διανύσει περίπου 148 χιλιόμετρα (92 μίλια), ενώ θα την μεταφέρουν 580 λαμπαδηδρόμοι, εμπνευσμένοι από τις Παραολυμπιακά ιδεώδη και χωρισμένοι σε ομάδες των 5.

www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.