Το πρωτάθλημα  της Super League ξεκινά και σχεδόν όλες οι ομάδες βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Οικονομικά και διοικητικά προβλήματα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και έκαναν τους ιθύνοντες των ομάδων, να τρέχουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Οι ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες αποτέλεσαν σίριαλ πολλών ημερών, το οποίο για σχεδόν όλες τις ομάδες είχε ευτυχή κατάληξη (τη στιγμή αυτή μόνο ο ΟΦΗ έχει εκκρεμότητα και μάλλον θα την πληρώσει με κάποια ποινή).

Στη Βουλή την Τρίτη θα έλθει προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και θα αφορά τη ρύθμιση των χρεών των 8 ΠΑΕ που δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΠΟ –η οποία και θα μπορούσε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση- κινείται στο ρυθμό των εκλογών του προσεχούς Φθινοπώρου και το τελευταίο που θα ήθελε θα ήταν να δυσαρεστήσει τον οποιονδήποτε.

Η πλειοψηφία των ΠΑΕ έχουν βουλιάξει στα χρέη, κανένας επιχειρηματίας δεν δείχνει να θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, οι πρίγκιπες αποδείχτηκε ότι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και οι φίλαθλοι «ξενερωμένοι» στην συντριπτική τους πλειοψηφία, απλά παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, περισσότερο από συνήθεια παρά από πραγματικό ενδιαφέρον.

Άλλωστε η μεταγραφική περίοδος υπήρξε πραγματικά φτωχή και σχεδόν όλες οι ομάδες –του πρωταθλητή συμπεριλαμβανομένου- στην πράξη αποδυναμώθηκαν, αντί να ενισχυθούν.

Η οικονομική κρίση αντικατοπτρίζεται σε όλο της το μεγαλείο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που ξεκινά. Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι ομάδες που δεν έχουν προβλήματα είτε οικονομικά είτε διοικητικά. Και αυτές όμως έκαναν περιορισμένες κινήσεις, ακολουθώντας ορθολογική τακτική και έμφαση στο «νοικοκύρεμα». Άλλωστε και τα έσοδα αναμένονται μειωμένα, καθώς λεφτά για να «πάνε γήπεδο» δεν περισσεύουν από τους φιλάθλους.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι η οικονομική ασφυξία των ομάδων φέρνει στο χόρτο πολλούς μικρούς σε ηλικία ταλαντούχους παίκτες που έχουν πλαισιώσει τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων. Ενδεχομένως να πρόκειται και για ένα περισσότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που θεωρητικά η ψαλίδα μεταξύ μικρών και μεγάλων ομάδων έχει κλείσει.

Καθαρά ποδοσφαιρικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κατάσταση που θα βρεθούν οι «αιώνιοι», οι οποίοι αμφότεροι και για διαφορετικούς λόγους προχώρησαν σε λίφτινγκ, στο  πείραμα στην ΑΕΚ με τους μικρούς, στο αν ο ΠΑΟΚ του Δώνη θα αντέξει το πρωταθλητισμό, στο ποδόσφαιρο που θα παίξει ο Ατρόμητος του Ντούσαν, στην ανταγωνιστικότητα του Άρη, του Πανιωνίου, της Ξάνθης και του «ευρωπαίου» Αστέρα, στις αντοχές των ομάδων της επαρχίας, με πρώτο τον «κομήτη» Πλατανιά, του σύντεκνου ΟΦΗ, αλλά και του «Άγιαξ της Ηπείρου», της «βασίλισσας» Βέροιας, του Πανθρακικού, της Κέρκυρας, της Λειβαδιάς

Με λίγα λόγια παρά τα προβλήματα και την οικονομική ασφυξία, αρχίζει το ματς.

Άλλωστε το πρωτάθλημα διεξαγόταν και σε πιο χαλεπούς καιρούς.

Ξεκινά λοιπόν το πρωτάθλημα στο πιο λαοφιλές σπορ στη χώρα και μακάρι να δώσει κάποιες ώρες διασκέδασης και ξεγνοιασιάς στους φιλάθλους…

Μ.Ο. στο Antinews.gr

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ Λίγκα: Κανονικά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.