Το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Αυγούστου, ο Βουλευτής της Π.Ε. Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, συναντήθηκε με την καθηγήτρια του πανεπιστημίου του New Hampshire Νίνα Γκατζούλη και Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης των Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια φιλική και εγκάρδια συζήτηση κατά την οποία ο Βουλευτής ενημερώθηκε για θέματα σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην πορεία της Μακεδονίας. Η κα Γκατζούλη μετέφερε την άποψη ότι ο Πρόεδρος Barak Obama βάση δημοσίων δηλώσεων που έχει κάνει κατά καιρούς, φαίνεται να έχει μια περισσότερο φιλελληνική στάση.

Ο κ. Κοψαχείλης ενημερώθηκε επίσης για τη δράση της Παμμακεδονικής Ένωσης των Η.Π.Α. με την κα Γκατζούλη να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Δυο γενιές στην π.Γ.Δ.Μ. έχουν διδαχτεί να μισούν τον Ελληνισμό και διδάσκονται πως τα σύνορα της χώρας τους φτάνουν μέχρι τον Όλυμπο. Επιπλέον, μόνον 62% του πληθυσμού της π.Γ.Δ.Μ. επιμένουν στο ‘Μακεδονισμό’ της χώρας, ενώ οι Αλβανοί και οι υπόλοιπες μειονότητες της χώρας παραμένουν μάλλον αδιάφορες στο θέμα αυτό» και έθεσαν το ακόλουθο ερώτημα: «καταβάλλεται όντως μια μεγάλη προσπάθεια, τουλάχιστον εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς, να βρεθεί σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’. Η γείτων χώρα ήδη φέρει στη σύνθετη προσωρινή ονομασία της, τον όρο ‘Μακεδονία’. Αν θα βρεθεί μια άλλη σύνθετη ονομασία η οποία θα περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’ η π.Γ.Δ.Μ. θα σταματήσει την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας;»

Γραφείο Τύπου

Βουλευτή Γρεβενών

Τιμολέωντα Κοψαχείλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.