Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης υποδέχθηκε την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 στο γραφείο του τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κο Marc Van  den Reeck στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις, εκτός από την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Γρεβενών, σχετικά με πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από κοινού.

Ο Δήμαρχος κ. Κουπτσίδης υποδεχόμενος τον κ. Πρέσβη, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την επίσκεψή του στο Δήμο Γρεβενών τόνισε ότι ο Δήμος επιζητεί συνεργασίες όχι μόνο στον πολιτισμό και τον τουρισμό αλλά και σε όλους τους τομείς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ομορφιές των Γρεβενών και στις δυνατότητες υποδοχής επισκεπτών καθώς επίσης και στα δύο μεγάλα καινοτόμα έργα του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα και του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς.

Ο κ. Πρέσβης δήλωσε ενθουσιασμένος από τα Γρεβενά και εντυπωσιασμένος τόσο από τα Παλαιοντολογικά Ευρήματα, τα οποία είχε την ευκαιρία να δει από  κοντά αφού είχε προηγηθεί επίσκεψη και ξενάγησή του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, όσο και από τις γέφυρες του Σπανού και του Ζιάκα καθώς και από το υπαίθριο θέατρο Γρεβενών στην περιοχή Καστράκι.

Μετά από έναν γόνιμο διάλογο αποφασίσθηκε από την άνοιξη του 2013 να ξεκινήσει η συνεργασία της Πρεσβείας του Βελγίου με το Δήμο Γρεβενών με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο θέατρο Γρεβενών και στις γέφυρες του Σπανού και του Ζιάκα.

Ο Δήμαρχος τέλος προσέφερε στον κ. Πρέσβη εκδόσεις με τις ομορφιές των Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.