Η Ελλάδα έχασε (71-78) από τη Βραζιλία αλλά έδειξε και πάλι στοιχεία συμπαγούς ομάδας

Εθνική μπάσκετ: Ηττα και απώλεια του Μάντζαρη

Στο πιο γερό της τεστ πριν από την έναρξη του προολυμπιακού τουρνούα (2-8/7 στη Βενεζουέλα) η εθνική ομάδα τα βρήκε «μπαστούνια» απέναντι στην ισχυρή Βραζιλία από την οποία ηττήθηκε (71-78), ωστόσο ο τραυματισμός του πλέι μέικερ Βαγγέλη Μάντζαρη είναι αυτός που προβληματίζει περισσότερο. Και τούτο διότι το βαρύ διάστρεμμά που υπέστη ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού στο αριστερό πόδι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να του στερήσει τη συμμετοχή στο τουρνουά που θα κρίνει αν η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί (και) μπασκετικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αγωνιστικά η Ελλάδα ήταν μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος της τρίτης περιόδου (σκορ 51-50 υπέρ της), όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σελεσάο πάτησε το γκάζι και με γρήγορο μπάσκετ έφτασε σε μία σχετικά άνετη επικράτηση αν αναλογιστεί κανείς ότι το σκορ έφτασε και στο υπέρ της Βραζιλίας +12 (78-66 στο 38′).
Παρόλα αυτά ο προπονητής της ελληνικής ομάδας κ. Ηλίας Ζούρος δήλωσε ότι έμεινε«πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ηταν ένα καλό και δυνατό φιλικό, παρά την εχθρική διαιτησία και την ήττα. Νομίζω ότι είχαμε αρκετά καλά στοιχεία, παρά το ότι είχαμε απουσίες, αφού ο Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκε εξαιτίας ενοχλήσεων στο πέλμα και ο Φώτσης έπαιξε πολύ λίγο, γιατί κι εκείνος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι. Το πολύ δυσάρεστο φυσικά είναι ότι φαίνεται πως χάνουμε έναν παίκτη που ήταν σε καλή κατάσταση και βοηθούσε την ομάδα (σ.σ. τον Μάντζαρη). Συνεχίζουμε, βήμα βήμα, η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και είμαι αισιόδοξος πως στη Βενεζουέλα θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
ΕΛΛΑΔΑ: Ζήσης 8, Μπουρούσης 8, Σπανούλης 11, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 11, Καλάθης 5, Μπράμος 3, Μαυροειδής 2, Καϊμακόγλου 8, Σλούκας, Μάντζαρης, Φώτσης.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μασάδο 22, Ραουλζίνιο 3, Λάρι 3, Αλεξ 3, Χουέρτας 2, Βαρεζάο 9, Γκιλέρμε 5, Νενέ 5, Μαρκίνιος 17, Σπλίτερ 9.
Η συγγνώμη του Βαρεζάο στον Ζήση
Εν τω μεταξύ λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του φιλικού ματς ο σέντερ της Βραζιλίας Αντερσον Βαρεζάο ζήτησε συγνώμη από τον Νίκο Ζήση για τη «δολοφονική» αγκωνιά που είχε «χαρίσει» στον Ζήση πριν από έξι χρόνια (αγώνας για το Μουντομπάσκετ 2006 στην Ιαπωνία), προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του Έλληνα διεθνούς γκαρντ. Ο Βραζιλιάνος διεθνής άφησε τους συμπαίκτες του την ώρα που οι δύο ομάδες έκαναν ζέσταμα και κατευθύνθηκε προς τον Ζήση με σκυμμένο κεφάλι και φανερή τη διάθεση της επιθυμίας να απολογηθεί.

Ο Ζήσης έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Βραζιλιάνου αφού όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter η ζωή συνεχίζεται… «Πιστεύω ότι είναι πάντα σωστό να αποδέχεσαι μια ειλικρινή συγνώμη έστω και μετά από έξι χρόνια. Ο Βαρεζάο ήταν ειλικρινής.. Η ζωή συνεχίζεται…», τιτίβισε ο πάντοτε σεμνός και καλόκαρδος Ζήσης.

Αρναούτογλου Βαγγέλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.