Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι ασιάτες εκατομμυριούχοι ξεπέρασαν τους αμερικανούς

29 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Περισσότεροι είναι πλέον οι ασιάτες εκατομμυριούχοι από τους αμερικανούς, οι οποίοι όμως, παραμένουν πλουσιότεροι κατά 700 δισεκατομμύρια δολάρια

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/BAE2DF5C412D8351E6B4C175362E2E1E.jpgΗ παγκοσμιοποίηση προσφέρει μεν ευκαιρίες, αλλά εγκυμονεί και αποκαθηλώσεις. Η είδηση που έβγαλε η φετινή έρευνα της Capgemini και της RBC Wealth Management για την παγκόσμια κατανομή του πλούτου ήταν αναμενόμενη.

Είναι όμως και συμβολική, καθώς βεβαιώνει ότι η μητρόπολη του καπιταλισμού δεν διαθέτει πλέον τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο. Τον τιμητικό τίτλο της περιοχής με τους περισσότερους εκατομμυριούχους τον κατέχει πλέον η Ασία. Διότι το 2011 οι ασιάτες εκατομμυριούχοι (οι περισσότεροι από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία αλλά και από την ισλαμική Ινδονησία) αυξήθηκαν κατά 11% και έφτασαν τα 3,37 εκατομμύρια.

Αντίθετα, οι αμερικανοί εκατομμυριούχοι μειώθηκαν κατά 1,1% συγκριτικά με το 2010 και περιορίστηκαν στα 3,35 εκατ. Παρά ταύτα, οι αμερικανοί πλούσιοι είναι πολύ πλουσιότεροι από τους ασιάτες πλουσίους. Αν και μειώθηκε κατά 2,3% το 2011 (για τους προαναφερθέντες λόγους) ο πλούτος που κατέχουν, αθροιστικά υπολογίζεται στα 11,4 τρισ. δολάρια, ενώ ο πλούτος των ασιατών εκατομμυριούχων υπολογίζεται στα 10,7 τρισ. δολάρια.

Στο παιχνίδι παίζουν βεβαίως και οι ευρωπαίοι εκατομμυριούχοι, οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν την περσινή χρονιά κατά 1,1% (κυρίως στη Γερμανία, τη Ρωσία αλλά και την Ιρλανδία!) και έφτασαν στα 3,2 εκατ. Συνολικά στον πλανήτη ο αριθμός των εκατομμυριούχων παρέμεινε πέρυσι αμετάβλητος στα 11 εκατ. Η περιουσία τους όμως μειώθηκε κατά 1,7% συγκριτικά με το 2010 και περιορίστηκε στα 42 τρισ. δολάρια.

ΑΛ. ΚΑΨΥΛΗΣ στα ΝΕΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Ιουνίου, 2012 at 20:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply