ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Στις επάλξεις του αγώνα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση για να αποκρούσουν τα προβλήματα του κλάδου που απορρέουν από τις δεσμεύσεις του μνημονίου, που προβλέπει μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αλλά και παράδοση μιας σειράς υπηρεσιών των δήμων στα χέρια ιδιωτών, αλλά και για να προασπίσουν τα κεκτημένα του κλάδου.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Σωτήρης Σουλούκος, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα κλιμάκιο της ομοσπονδίας με τη διοίκηση αλλά και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Εορδαίας.

Ο κ. Σοολούκος επισήμανε ότι απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι για συνέχιση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, καθώς παρά το σχηματισμό κυβέρνησης τα προβλήματα παραμένουν, το μνημόνιο παραμένει και στόχος της ομοσπονδίας είναι η ανατροπή του μνημονίου και η κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που προβλέπει, για τη χάραξη μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής. Διότι, όπως σημείωσε, μέσω του μέσω του μνημονίου προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση της μόνιμης δουλειάς για τους εργαζόμενους, καθώς γενικεύεται η διαδικασία της απασχόλησης συμβασιούχων- διμηνιτών στους ΟΤΑ και ειδικότερα στην καθαριότητα.

«Για μας είναι κόκκινη γραμμή, αιτία πολέμου να απολυθούν 5.000 άτομα από την τοπική αυτοδιοίκηση που ορίζει το μνημόνιο. Θα περάσουν από πάνω μας για να περάσουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας. Γιατί δεν είναι μόνο η καθαριότητα, βάζουν στο στόχο την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ, τις οικονομικές υπηρεσίες. Μέρα με τη μέρα βάζουν και μια άλλη υπηρεσία που θα δοθεί σε ιδιώτη, με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι από ένα σημείο και μετά να μην είναι πλέον δήμαρχοι των πολιτών αλλά δήμαρχοι των 5-10 εργολάβων που θα παίρνουν τις υπηρεσίες», δήλωσε, προσθέτοντας: «Πάμε σε κινητοποιήσεις το ερχόμενο διάστημα για να εμποδίσουμε αυτά που έχουν δρομολογήσει και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε αυτά που έχουμε κατακτήσει».

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά από τον «Π» είπε ότι ήδη οι διμηνίτες και γενικότερα οι συμβασιούχοι υπερβαίνουν ήδη αριθμητικά τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων και επέρριψε ευθύνες και στους δημοτικούς άρχοντες, αφού πολλές φορές δεν φροντίζουν να προγραμματίζουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- που ούτως ή άλλως έχουν περικοπεί από το μνημόνιο (1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις), είτε από κακό προγραμματισμό είτε από σκοπιμότητα – για ρουσφετολογικούς λόγους, με συνέπεια οι συμβασιούχοι να ξεπερνούν σήμερα τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Οι επισκέψεις και συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους αποσκοπούν αφενός στην ενημέρωση των ίδιων των εργαζομένων για τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, αλλά και για το πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είτε αφορούν τις εργασιακές σχέσεις είτε από την υποβάθμιση των αποδοχών τους, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ Αποστόλης Ταξιάρχης. Τόνισε μάλιστα ότι κοινό πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω των υπέρμετρων περικοπών στη μισθοδοσία τους και υπογράμμισε ότι «οι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα συσπειρώνονται γύρω από την ομοσπονδία».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.