Ζήτησε την ενοχή τριών στην υπόθεση Φιλόπουλου

Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την δολοφονία του 26χρονου φιλάθλου του ΠΑΟ, Μιχάλη Φιλόπουλου, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου. Ο άτυχος νεαρός έχασε την ζωή του στα επεισόδια μετά τον αγώνα βόλεϊ στις 29 Μαρτίου του 2007, στην λεωφόρο Λαυρίου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση των Χρήστου Σακάτη και Βασίλη Ρουμπέτη και για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία του Βασίλη Ψυκάκου. Αντίθετα, πρότεινε να απαλλαγεί από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία ο τέταρτος κατηγορούμενος, Νίκος Βαγιόπουλος.

Πρωτοδίκως, ο Χρήστος Σακάτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους Βασίλη Ψυκάκο και Νίκο Βαγιόπουλο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινές δεκαετούς καθείρξεως. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, Βασίλης Ρουμπέτης, είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ωστόσο, μετά την έφεση του εισαγγελέα εφετών, κάθισε εκ νέου στο εδώλιο, από το οποίο άκουσε την εισαγγελέα της έδρας να δηλώνει πεπεισμένη ότι συμμετείχε στην δολοφονία του άτυχου Φιλλόπουλου.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο Β. Ρουμπέτης, υποστήριξε ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας, εργαζόταν ως οδηγός ταξί. Κατά την διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας εξέφρασε την λύπη της για τον άγριο τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο 26χρονος, επισημαίνοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοια επεισόδια, “δεν είναι φίλαθλοι, αλλά έχουν την νοοτροπία ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί”.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη του Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.