Στα 8,4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ – Νέα μείωση στις εφημερίδες

Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταγράφει η on line διαφημιστική δαπάνη στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Interactive Advertising Bureau.

Έτσι, μετά από έσοδα ρεκόρ που άγγιξαν τα 9 δισ. δολάρια το τελευταίο (και παραδοσιακά λόγω των Χριστουγέννων ευνοημένο) τρίμηνο του 2011, σε ιστορικό υψηλό για το αντίστοιχο διάστημα κινήθηκε η on line διαφημιστική δαπάνη και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012. Με το συνολικό ποσό να διαμορφώνεται στα 8,4 δισ. δολάρια, παρατηρήθηκε αύξηση 15% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στο ίδιο διάστημα, η διαφημιστική δαπάνη προς τις έντυπες εκδόσεις των αμερικανικών εφημερίδων κατέγραψε και νέα μείωση, ακολουθώντας διαχρονικά από τα τέλη του 2006 πτωτική πορεία, με μοναδικές εξάρσεις τις περιόδους των Χριστουγέννων. Τα μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα στις ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει η τηλεόραση (χωρίς να υπολογίζονται και τα καλωδιακά δίκτυα), σημειώνοντας μάλιστα σημαντική ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Παναγιώτης Μαρκίδης

One thought on “Ρεκόρ για την on line διαφημιστική δαπάνη”
  1. Όταν γνωρίζεις ότι ξέρεις τι θα δώσεις και ξέρεις ότι θα πιάσεις και το κοινό που θέλεις και σε πιο αριθμό γιαυτους του λόγους κερδίζει συνεχώς έδαφος η online διαφήμιση σε σχέση με τα παλιά Μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.