Ηγέτες στον... πάτο

Με εξοπλισμό κατάδυσης θα μπορούν οι επισκέπτες της Βουλγαρίας να ξαναδούν αγάλματα που πέρασαν στην ιστορία λόγω αλλαγής καθεστώτος.

Ένας όμιλος κατάδυσης στη Μαύρη Θάλασσα αναζητά άδειες από τις αρμόδιες αρχές για να στήσει ένα υποβρύχιο “μουσείο” αγαλμάτων στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην πόλη Βάρνα. Σύμφωνα με τον Ορλίν Τσάνεφ, πρόεδρο του Ομίλου, η ιδέα θα υλοποιηθεί με την καταβύθιση των αγαλμάτων του Λένιν και του Γκεόργκι Ντιμιτρόφ.

Πριν από ένα χρόνο, ο ίδιος όμιλος είχε βυθίσει το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο κομμουνιστής ηγέτης της Βουλγαρίας Τεοντόρ Ζίβκοφ. Ο πρόεδρος του Ομίλου έχει ήδη αποκτήσει αρκετά αγάλματα από μουσεία της περιοχής, ωστόσο δεν θα είναι η πρώτη έκθεση τέτοιου είδους καθώς στην ακτή της Κριμαίας υπάρχει η “Αλέα των Ηγετών” που φιλοξενεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας 50 αγάλματα ηγετών όπως των Λένιν, Στάλιν, Μπρέζνιεφ, Πούσκιν και Τσαϊκόφσκι.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.