Άγχος Σαμαρά για Β´Αθηνών -στη μάχη της πλατείας για να ανεβάσει τη συσπείρωση

ΝΔ: Προτάσεις για λαθρομετανάστευση και ασφάλεια ως «αντίδοτο ΣΥΡΙΖΑ»Στη μάχη της πλατείας μπήκε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς για να ανεβάσει τη συσπείρωση της Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών, ενώ σήμερα, στη σκιά της πρωτοφανούς σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει συνειδητά, πέντε εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές, με μεγαλύτερη ένταση και με τον πιο επίσημο τρόπο, το δόγμα «νόμος και τάξη» παρουσιάζοντας το απόγευμα της Τρίτης τις «γαλάζιες» προτάσεις για ασφάλεια και λαθρομετανάστευση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιόδευσε το βράδυ της Δευτέρας σε πέντε εκλογικά περίπτερα του κόμματος, ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος και συνεχίζοντας σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Γαλάτσι και Νέο Ψυχικό, θέλοντας να δώσει και ο ίδιος τον τόνο της αντεπίθεσης στην τελική ευθεία των εκλογών.

Ταυτόχρονα μεγάλη είναι η κινητοποίηση για την τελευταία μάχη της τηλεοπτικής εικόνας, την Παρασκευή με την ομιλία στην πλατεία Συντάγματος.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ρεύμα νίκης και να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι η Ν.Δ. θα έχει τον κεντρικό ρόλο την επόμενη ημέρα στη χώρα και αυτό επεσήμανε και ο κ. Σαμαράς στους πολίτες που συνάντησε στους συγκεκριμένους δήμους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επικαλέστηκε την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης και ζήτησε από τα τοπικά γαλάζια στελέχη να κινητοποιηθούν «πόρτα πόρτα» στις συνοικίες των δήμων τους για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος.

Στο επιτελείο της Ν.Δ. εκτιμούν ότι το κλίμα στην περιφέρεια αλλάζει σιγά-σιγά υπέρ τους και έχουν αναπληρώσει απώλειες που καταγράφτηκαν στις 6 Μαΐου. Το πρόβλημα όμως και η «μαύρη τρύπα» παραμένει η Β΄ Αθηνών και ως εκ τούτου, σε αυτή την περιφέρεια δίνεται το μεγάλο βάρος.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. πιστεύουν ότι εάν αλλάξει το κλίμα τις τελευταίες ημέρες στη Β΄ Αθηνών, όπου το κόμμα υπέστη πανωλεθρία, θα καταφέρουν να έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου.

Η μάχη της Β΄ Αθηνών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η Ν.Δ. είχε πολύ μεγάλες διαρροές και στα κόμματα της άλλης Δεξιάς, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. πιστεύουν, με βάση στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ότι το κόμμα μπορεί να μειώσει σημαντικά την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας και στην περιφέρεια Αττικής και να κατακτήσει με προσπάθεια την πρωτιά στην Α΄ Αθηνών.

«Στην επαρχία τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο κόσμος συσπειρώνεται έστω και με μεγάλη προσπάθεια. Ο φόβος λειτουργεί. Το μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρξει ανάλογη μετακίνηση και επιστροφή ψηφοφόρων και στη Β΄ Αθηνών» υποστηρίζει κεντρικό «γαλάζιο» στέλεχος που εκτιμά ότι εάν στο Λεκανοπέδιο Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ μειώσει τη δυναμική του, σε συνδυασμό με την καλή πλέον εικόνα της Ν.Δ. στην περιφέρεια, τότε θα καταγραφεί ένα σημαντικό προβάδισμα το βράδυ της 17ης Ιουνίου.

Σε αυτό το κλίμα κλιμακώνεται και η επίθεση φιλίας της Ν.Δ. σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αποτελεί τον χώρο απ’ όπου ψαρεύει πολιτικά πλέον. Ήδη καταγράφονται αρκετές επιστροφές από το κόμμα του κ. Π. Καμμένου, όπως τη Δευτέρα, του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Χ. Αηδονόπουλου (αντέδρασε έντονα ο γραμματέας των Ανεξάρτητων κ. Μιχ. Γιαννάκης).

Την Τρίτη το πρωί ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Εύβοια, όπου το κόμμα δεν εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτή, καθώς είχε δυναμική και πήρε την έδρα ο νυν υποστηρικτής του κ. Καμμένου και άλλοτε σκληρός υποστηρικτής του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Κ. Μαρκόπουλος.

Προτάσεις Σαμαρά για ασφάλεια- λαθρομετανάστευση

Η επίσημη παρουσίαση των προτάσεων της Ν.Δ. για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση γίνεται με σαφή στόχο να υπάρξει ο αναγκαίος διαχωρισμός, και με την αναγκαία επικοινωνιακή προβολή, από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τη «γαλάζια» ηγεσία ειδικά στο θέμα το μεταναστευτικό οδηγούν τη χώρα εκτός Συνθήκης Σένγκεν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφοπλίζεται καθημερινά» είναι η φράση που κυριαρχεί στη Συγγρού και είναι ενδεικτικός ο τρόπος που επικρίνεται από τη Ν.Δ. ο επικεφαλής του κ. Αλ. Τσίπρας με πιο χαρακτηριστική την επιθετική δήλωση του κ. Ι. Μιχελάκη για την επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μοιράσει ταξιδιωτικά έγγραφα – ταυτότητες και διαβατήρια – στους λαθρομετανάστες απειλούν την ελεύθερη διακίνηση των Ελλήνων εντός της ΕΕ, γιατί θα βγάλουν τη χώρα από τη Συνθήκη του Σένγκεν» είναι η κατηγορία της Ν.Δ. που επιμένει ότι ο κ. Τσίπρας υπόσχεται να κάνει τη χώρα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης, νομιμοποιώντας τους παρανόμους και μοιράζοντάς τους ακόμη και επιδόματα ανεργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και θέλοντας να γίνουν πλήρως κατανοητές από την κοινή γνώμη οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης, η ηγεσία της Ν.Δ. – που θεωρεί προνομιακό της πεδίο το πεδίο «νόμος και τάξη» – επέλεξε να διοργανώσει τη συγκεκριμένη παρουσίαση, που ουσιαστικά θα είναι μια επανάληψη των όσων έχει πει ο κ. Σαμαράς και στο Ζάππειο (IV), όπου παρουσίασε τις θεσμικές προτάσεις της Ν.Δ. πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ως εκ τούτου, εκτός από την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που παραμένει το κυρίαρχο στη μετεκλογική ατζέντα του κ. Σαμαρά, ως ύψιστη προτεραιότητα την 18η Ιουνίου, τίθεται η ενίσχυση του αισθήματος δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η απέλαση των λαθρομεταναστών, η κατάργηση στην πράξη του ασύλου, κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η πρότασή του για τη διαχείριση των διαδηλώσεων (πορείες σε μία λωρίδα του δρόμου) που αποτελεί και ένα θέμα που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά είναι να διασφαλίζονται συνθήκες για ειρηνικές διαδηλώσεις και πορείες και να μη μετατρέπονται οι συγκεντρώσεις σε αντάρτικο πόλεων, όπου καταστρέφεται δημόσια και ιδιωτική περιουσία και διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα πολιτών.

Η συσπείρωση των «νοικοκυραίων»

Η στρατηγική επιλογή της συγκεκριμένης ατζέντας έχει ως στόχο να επιτύχει ο κ. Σαμαράς και τον επαναπατρισμό των συντηρητικών ψηφοφόρων από τα κόμματα που βρίσκονται εκ δεξιών της Ν.Δ..

Παράλληλα επιδιώκει να πείσει την αστική τάξη και τους «νοικοκυραίους», όπως τους αποκαλεί, ότι αυτός μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας την επόμενη μέρα, έστω και με πιο αυστηρή και σκληρή πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές ανάγκες. Δεν υπάρχουν. Το έγκλημα τους κτυπάει όλους, όχι μόνο τους δεξιούς και τους κεντροδεξιούς» είναι η χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα τονίσει ότι εάν γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει στην πράξη το πανεπιστημιακό άσυλο και τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, θα δώσει έμφαση στη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, θα αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση και θα επαναλάβει πως θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει και πάλι για την ανακατάληψη των πόλεων, θα εξαγγείλει αλλαγή των μορφών αστυνόμευσης και θα ανακοινώσει νέες μεθόδους αντιμετώπισης των πορειών, υπεραμυνόμενος της λειτουργίας των καμερών ασφαλείας και της χρήσης υδροφόρων στις πορείες.

Θα υποστηρίξει τη λειτουργία χώρων φύλαξης για τους λαθρομετανάστες – που θα γίνουν έπειτα από διάλογο – έξω από τον αστικό ιστό των πόλεων. Θα διευκρινίσει ότι ο χρόνος παραμονής τους εκεί θα είναι μόλις τέσσερις μήνες και μετά θα ακολουθείται η διαδικασία της απέλασης.

Παράλληλα θα αναφερθεί στην άμεση ανάγκη μαζικών επαναπατρισμών και ανακατάληψης των πόλεων και θα προαναγγείλει και νόμο για αυστηρές ποινές σε όσους νοικιάζουν χώρους σε λαθρομετανάστες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναφερθεί και σε άλλα μέτρα ασφαλείας, πέρα από την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, όπως αποκάλυψη των κουκουλοφόρων και χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, που οργιάζει, αλλά και της λεγόμενης «χαμηλής εγκληματικότητας», που είναι διάχυτη παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.