Προκλητικός για Ελλάδα ο Ερντογάν

Προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εξαγωγέων Τουρκίας, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της “Zaman”, κατά την ομιλία του ο κ. Ερντογάν σχολίασε τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου, που είχε συγκρίνει την οικονομία της Ελλάδας με αυτήν της Τουρκίας, και κατήγγειλε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να εμφανίσει μικρότερο πληθυσμό για να δείξει υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, όμως, δεν έμεινε εκεί. “Ρωτήστε -πρόσθεσε- να δούμε ποια είναι η αγοραστική ισχύς των ανθρώπων αυτών; Μια χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισ. μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία; Μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή επιχειρεί να πουλήσει τα νησιά της, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία;”.

Ακολούθως, ο Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του και τα αποτελέσματά της, λέγοντας ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση όταν το χρέος της χώρας στο ΔΝΤ ήταν 23,5 δισ. δολ. και αυτό σήμερα έχει φτάσει στα 1,7 δισ. δολ.

“Στο ταμείο της Κεντρικής μας Τράπεζας υπήρχαν 27 δισ. δολ. και αυτή τη στιγμή το συναλλαγματικό απόθεμα στην Κεντρική μας Τράπεζα είναι 92 δισ. δολ.” τόνισε σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της “Zaman”.

Και πρόσθεσε: “Άραγε τι υπάρχει στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας; Ποια είναι η κατάστασή της με το ΔΝΤ; Ποια είναι η κατάστασή της απέναντι στην ΕΕ; Πώς είναι δυνατόν εμείς τώρα να προβαίνουμε σε αυτή τη σύγκριση; Αυτό είναι κάτι το εφικτό; Σε αυτό γελάνε ακόμα και τα κοράκια. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται αυτά”.

Απάντηση στον Ερντογάν

Απάντηση στον Ερντογάν

“Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τις προκλητικές αναφορές Ερντογάν για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

“Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας” σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Και πρόσθεσε: “Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις”.

megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.