Ακύρωση μνημονίου, παραμονή στο ευρώ

Την θέση του για ακύρωση του μνημονίου με παράλληλη παραμονή της χώρας στο ευρώ επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού “Stern”.

Επισήμανε επίσης τον κίνδυνο στον οποίο θα εκθέσει την Ευρώπη μια απόφαση της τρόικα για επιμονή στην πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα.

“Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει είτε θα θέσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο”, τόνισε και σημείωσε ότι “το μνημόνιο έχει τελειώσει” και ότι “ο λαός έχει επιλέξει το τέλος ενός δρόμου που οδηγεί στην καταστροφή”.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα πράξει εφόσον διακοπεί η χρηματοδότηση της Ευρώπης και για το πως σχολιάζει όσους τον χαρακτηρίζουν “νεκροθάφτη της Ευρώπης”, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας, αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση, σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο”.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε, πάντως, βέβαιος ότι μετά την εκλογή του, “όλοι που σήμερα απειλούν να μην δώσουν στην Ελλάδα πλέον δάνεια, εάν διακοπεί το πρόγραμμα λιτότητας, θα καθίσουν να συζητήσουν”.

Μega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.