Μήνυση υπέβαλλε εναντίον του ο Κώστας Βαξεβάνης

Στην Ασφάλεια κρατείται ο δημοσιογράφος Γ. ΠαπαγιάννηςΣυνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής του διαδικτυακού blog, Fimotro.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από μήνυση του, επίσης δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, που κατηγορεί τον Γιάννη Παπαγιάννη, ότι είναι ηθικός αυτουργός σε απειλητικό τηλεφώνημα που του έγινε από άγνωστο άτομο σήμερα το πρωί.

Αυτή είναι η κατηγορία για την οποία κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η κατηγορία αυτή, σύμφωνα με το δικηγόρο του Γ. Παπαγιάννη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, είναι απολύτως ανυπόστατη και φαιδρή, λόγω της καταγγελλόμενης ανωνυμίας του τηλεφωνήματος!

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρου Γιάννη Παπαγιάννη-Δημοσιογράφου:

“Σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος κος Κώστας Βαξεβάνης,  κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Γιάννη Παπαγιάννη, κατηγορώντας  τον, ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός  στα απειλητικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, τα οποία λαμβάνει από αγνώστους. Η ανωτέρω ανυπόστατη και ψευδής καταγγελία αποτέλεσε την αφορμή, να κινηθεί η αυτόφωρη  διαδικασία σε βάρος του δημοςιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη και να συλληφθεί.Ο καθένας αντιλαμβάνεται  τί κίνδυνος υπάρχει  για  την ελευθεροτυπία,  όταν συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ως δήθεν ηθικοί αυτουργοί ανωνύμων απειλητικών τηλεφωνημάτων”.

Ο Γ. Παπαγιάννης θα κρατηθεί ως τη Δευτέρα στην Ασφάλεια όταν και θα εμφανιστεί ενώπιον του αυτόφωρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.