Η Βουλή διαλύεται στις 9 π.μ.

Πρόεδρος της πλέον βραχύβιας Βουλής που συγκλήθηκε την Παρασκευή το πρωί σε Σώμα είναι ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος έλαβε 179 ψήφους από τους συνολικά 293 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου. Εκατόν δώδεκα από αυτούς ψήφισαν λευκό και δύο άκυρο.

Σήμερα το πρωί στις 9:00 π.μ.,  αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής  ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθ. Παπαϊωάννου.

Για αντιπρόεδροι της Βουλής εκλέχτηκαν οι Γιάννης ΤραγάκηςΘανάσης Νάκος,Σπύρος ΤαλιαδούροςΑναστάσιος Κουράκης, Λεωνίδας ΓρηγοράκοςΜαρία Κόλλια ΤσαρούχαΕλπίδα Παντελάκη.

Κοσμήτορες εκλέχτηκαν οι Τιμολέων ΚοψαχείληςΚωνσταντίνος Κοντογιώργος,  Ειρήνη Δούρου

(Οι Κοσμήτορες επικουρούν τον Πρόεδρο σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Βουλής ή σε άλλες αρμοδιότητες που τους αναθέτει με απόφασή του).

Γραμματεία εκλέχτηκαν οι Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Χρήστος Δήμας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Μάξιμος Σενετάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.

Ορκίστηκαν οι εκπρόσωποι του Έθνους, αλλά το Κοινοβούλιο κλείνει και δεν πληρώνει…

Η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει έναν μήνα και οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα, με βάση τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του κάθε κόμματος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη σειρά των ονομάτων που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια, αν και η πολύ νωπή εντολή μπορεί να δημιουργήσει κάποια θέματα.

Πρόκειται για την πιο βραχύβια Βουλή στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ορκίστηκαν στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, μέσα σε ένα κλίμα διάχυτης αμηχανίας, αλλά και αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης παρέστησαν στη συνέχεια στην ορκωμοσία των βουλευτών και ακολούθως μετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση του υπηρεσιακού Υπουργικού Συμβουλίου, διάρκειας μίας ώρας. Ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι αποστολή της κυβέρνησης «είναι να οδηγήσει με ασφάλεια και ηρεμία τη χώρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», κάλεσε τους υπουργούς να δώσουν παράδειγμα προσφοράς και ήθους, και να αποφύγουν τις περιττές δηλώσεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι κανένας από τους υπουργούς δεν θα λάβει αμοιβή για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.