Παπανικολάου: «Τα δώσαμε όλα και το απολαύσαμε»

Απίστευτη επιτυχία του Ολυμπιακού, που νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Μπαρτσελόνα 68-64 και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα.

Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός, απόλυτα κυριάρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, πέτυχε τη μεγάλη υπέρβαση, αφού κανείς στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου στην Ευρωλίγκα δεν θα μπορούσε να στοιχηματίσει την πρόκριση του στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός με ένα τρίποντο και μία καταπληκτική ασίστ του Σπανούλη νίκησε 68-64 τη Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό του final four της Ευρωλίγκα και πέρασε στον τελικό, όπου την Κυριακή (21:00) θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον πρώτο ημιτελικό, οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την τελευταία λάθος επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά και τα… φιλικά σφυρίγματα των διαιτητών για να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση με 66-64.

Μικρό επεισόδια στο ημίχρονο…

Μικροσυμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τη λήξη του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, η τουρκική αστυνομία πιάστηκε για πρώτη φορά στον… ύπνο, αφού ένας μικρός αριθμός των φιλάθλων του Ολυμπιακού που έχουν ήδη λάβει τις θέσεις τους στον «Σινάν Ερντέμ», κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος που βρίσκονται εκείνοι του Παναθηναϊκού και πριν προλάβει να επέμβει η αστυνομία, εκτόξευσαν ορισμένα μπουκάλια. Το επεισόδιο έλαβε γρήγορα τέλος και οι… άτακτοι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις θέσεις τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (6 ασίστ), Ντόρσεϊ 8 (5 ριμπ.), Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18, Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας 3, Ινγκλς, Εντόνγκ 10, Λόρμπεκ 9, Έιντσον, Μάικλ 4.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σαχίν (Τουρκία).

 

Παπανικολάου: «Τα δώσαμε όλα και το απολαύσαμε»

Παπανικολάου: «Τα δώσαμε όλα και το απολαύσαμε»Στην τεράστια προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού για να φτάσουν μέχρι το φάιναλ φορ και να αποκλείσουν και την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε ότι η φετινή πορεία των «ερυθρολεύκων» είναι η καλύτερη απόδειξη σε όσους στις αρχές της σεζόν τους είχαν αμφισβητήσει και αφιέρωσε την νίκη-πρόκριση στην οικογένειά του.

Αναλυτικά:
Για την νίκη επί των «μπλαουγκράνα» και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό: «Είπαμε να το απολαύσουμε, είναι μεγάλο κατόρθωμα που είμαστε εδώ, δε θέλαμε να τελειώσει εδώ το όνειρο και έπρεπε να τα δώσουμε όλα και τελικά αυτό έγινε και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι».

Για το τι περισσότερο μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας: Μπορεί να είναι θαύμα για τους απέξω, αλλά για τους μέσα και αυτούς που παλεύουν κάθε μέρα ξέρουμε πως ήμασταν ικανοί για αυτό. Πολλοί είχαν αμφιβολίες στην αρχή, όμως, εμείς τους διαψεύσαμε και καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ και την Κυριακή στον τελικό.

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Στους γονείς μου και τον αδερφό μου που με στήριξαν, αλλά και σε όλη την οικογένεια και τους φίλους μου».

www.sport-fm.gr

Δυστυχώς ο ΠΑΟ ατύχησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.