Κρίμα! Ο Παναθηναϊκός άξιζε την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα, αλλά αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η ΤΣΣΚΑ…


Ήταν ένα ματς με απίστευτη εξέλιξη, από δύο εξαιρετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση, αλλά τα δικά του λάθη, αλλά και της διαιτησίας στο τέλος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ουσιαστικά,το ματς κρίθηκε στις λεπτομέριες και η ΤΣΣΚΑ ήταν πιό τυχερή στα κρίσιμα σημεία.

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο Γιασικεβίτσιους με τρίποντο είχε δώσει προβάδισμα 64-60 στον Παναθηναϊκό, 2.10 πριν από το τέλος. Στη συνέχεια ο Σβεντ μείωσε σε 64-62 και ο ίδιος παίκτης στο 1.26 με βολή έκανε το μείωσε σε 64-63. Η ΤΣΣΚΑ πήρε το προβάδισμα με καλάθι του Τεόντοσιτς στα 38” (65-64) . Στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Γιασικεβίτσιους έχασε το ντράιβ, ενω στα   21”, πάλι ο Σβεντ με την πρώτη βολή έκανε το 66-64. Εχασε τη δευτερη αλλά ο Μπατίστ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τεόντοβιτς έκανε βήματα που δεν τα έδωσαν οι διαιτητές, στη συνέχεια κέρδισε φάουλ αλλά αστόχησε και στις δύο βολές. Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού ο Διαμαντίδης με πίεση από δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να βρει τη σωστή πάσα και η ΤΣΣΚΑ πήρε την πρόκριση.

Κι. όμως! Ολα άρχισαν ονειρεμένα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε 29-15 στην πρώτη περίοδο, παίζοντας έξυπνα στο πικ εν ρολ και χτυπώντας μέσα στη ρακέτα με Μάριτς και Μπατίστ και αμυντικά, ο΄δηγώντας τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ σε λάθος επιλογες, με αποτέλεσμα να τελειώσουν το δεκάλεπτο με 4/16 σουτ!

Ολα άλλαξαν όμως στη δεύτερη περίοδο, όταν το πρόβλημα στην επίθεση το είχε η ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίσει 32-32 και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια (34-32) με 2/17 σουτ!

Στο β’ μέρος, τον βασικό ρόλο έπαιξαν οι άμυνες,  αλλά ο Παναθηναϊκός με τον 36χρονο Γιασικεβίτσιους να έχει ένα σουπερ παιχνίδι είχε πάντα τον έλεγχο του ματς. Στο τέλος, όλα χάθηκαν στις λεπτομέριες.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 32-34, 51-55, 66-64

 

Ομπράντοβιτς: «Παραλίγο να τα καταφέρουμε»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

«Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου γιατί κάναμε το τέλειο παιχνίδι για 39.52’’. Είχα πει ότι για να πάμε στον τελικό πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και παραλίγο να τα καταφέρουμε. Στην τελευταία φάση δεν με ενδιαφέρει τι έγινε, γίνονται αυτά, είτε κάποιο λάθος σουτ, με ενδιαφέρει ότι σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα ήμασταν άψογοι. Γνωρίζαμε τα ποσοστά ευστοχίας της ΤΣΣΚΑ, αλλά κι εμείς σουτάραμε καλά» είπε ο Ομπράντοβιτς.

«Ο αγώνας δεν έμοιαζε με ημιτελικό. Κι οι δύο ομάδες είχαν καθορίσει το στόχο κι ήταν κοινός. Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Πραγματικά, το ματς έμοιαζε περισσότερο με τελικό και η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες» πρόσθεσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Εξαλλος με τη διαιτησία, ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Αυτό που έγινε ήταν τρισάθλιο. Μας έφεραν τον ίδιο διαιτητή τον Μάρτιν που μας έσφαξε με την Μάκαμπι. Μπράβο στον κύριο Ρήγα να πείτε. Έχουμε περηφάνια για την ομάδα αυτή, σα να νικήσαμε. Καλύτερα να χάναμε με 10-20 πόντους παρά να μας νικήσουν με την διαιτησία».

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.