Τσίπρας: Η κάλπη «γέννησε» μια ειρηνική επανάστασηΈνα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη αποτελεί το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών , τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας όπως ανέφερε όλους τους πολίτες ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που ανέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα,«παρότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Σαμαράς» αποτελεί «ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε «να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας» και θα αρχίσει από σήμερα «συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και για τον τόπο».

Παράλληλα τόνισε ότι τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο αποτελούν μειοψηφία στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που θα σχηματίσουν κυβέρνηση, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον εκλογικό νόμο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε χαμηλούς τόνους τονίζοντας ότι «κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά επιβράβευσης μιας πρότασης. Της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα, αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κατακτήσει μια σχετική πλειοψηφία μέσα στο λαό μας».

www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.