Νέα δημοσκόπηση – Στο 33,2% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 65,7%

MRB: ΝΔ 20,5%, ΠΑΣΟΚ 12,7%, Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ 8,6%Σε χαμηλή πτήση εξακολουθούν να κινούνται τα ποσοστά των δύο «μεγάλων» κομμάτων όπως επιβεβαιώνεται και από μια νέα δημοσκόπηση που είδε τη Μεγάλη Παρασκευή, το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνουν από κοινού μόλις το 33,2% στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε η MRB και δημοσιεύεται στη Real News. Παράλληλα, το 65,7% των ερωτηθέντων, τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Όπως φαίνεται, όμως, από τα ποσοστά των κομμάτων, για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, θα χρειαστεί και η συνδρομή ενός τρίτου κόμματος, καθώς τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν αθροιστούν δεν είναι αρκετά.

Αυτό το οποίο είναι επίσης αξιοσημείωτο, είναι ότι επιβεβαιώνεται και πάλι η μεγάλη πτώση στα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή, καθώς το νεοσυσταθέν κόμμα του Πάνου Καμμένου έρχεται πέμπτο κατά σειρά στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης,, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑ.Ο.Σ. με 2,5% και ΔΗ.ΣΥ. με 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται και πάλι ο Φώτης Κουβέλης. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεύτερος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος αν και δεν είναι πολιτικός!. Ακολουθούν οι Πάνος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλου το 52,4% δηλώνει «κανένας» ενώ το 22,9% επιλέγει τον πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.