Με την πρέπουσα ευλάβεια τιμήθηκαν οι σφαγιασθέντες κατά το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας στις 5 Απριλίου του 1944 από τον γερμανικό στρατό κατοχής.

Στην Κλεισούρα Καστοριάς, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στην εποχή που οι Κλεισουριείς κάθε ηλικίας έδωσαν το αίμα τους ώστε να δοξασθεί η ελευθερία και να ηττηθεί ο ναζισμός.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία η οποία ασκήθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας μας στην Κλεισούρα και είναι Αυτή που σκεπάζει και καθοδηγεί τα βήματα όχι μόνο των Κλεισουριωτών αλλά όσων επικαλούνται τη μεσιτεία Της.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον πατέρα Νικόλαο Γκίγκαρνα, να κρατήσει το λείψανο του δεξιού χεριού της Οσίας Σοφίας και να προσκυνήσουν οι ακρίτες Κλεισουριώτες, αφού ήταν αυτός που μετέδιδε τη Θεία Μετάληψη στην Οσία και συνομιλούσε μαζί Της.

Αμέσως μετά τελέσθηκε το Μνημόσυνο των αδίκω θανάτω τελειωθέντων και σφαγιασθέντων Κλεισουριέων καθώς και η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο της επιβαλλόμενης τιμής στα πρόσωπα αυτά.

www.orizontespress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.