Μονομερώς θα μπορεί ο υπουργός Μεταφορών να προχωρά σε αυξομείωση της τιμής των διοδίων. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Με μόνη την απόφαση του υπουργού Μεταφορών θα αυξομειώνονται οι τιμές των διοδίων, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα “Νέα“, επικαλούμενη πηγές από το υπουργείο, “δεν μπορεί να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις διόδια σε τμήματα, όπως για παράδειγμα η Κόρινθος – Πάτρα και τα Τέμπη, όπου τα έργα έχουν σταματήσει”.

Στόχος της διάταξης είναι, να δοθεί δυνατότητα στον υπουργό, να ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα διόδια.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι τις εκλογές θα έχει ανακοινωθεί μία νέα πολιτική για τα διόδια, με διαφορετικό τίμημα στα υπό κατασκευή και στα κατασκευασμένα τμήματα.

Ποινικό αδίκημα η κατάληψη των διοδίων
Την ίδια στιγμή, με ποινή φυλάκισης από τρεις έως έξι μήνες κινδυνεύουν όσοι πραγματοποιούν κατάληψη στους σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, διευκρινίζεται, ότι με ποινή φυλάκισης κινδυνεύουν μόνο όσοι κάνουν κατάληψη των σταθμών των διοδίων και όχι όσοι δεν πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων.

Σήμερα, όσοι από τους οδηγούς δεν πληρώνουν, καλούνται μέσα σε διάστημα 15 ημερών και αφού λάβουν τη σχετική ειδοποίηση από την κοινοπραξία, να πληρώσουν το 20πλάσιο του τιμήματος.

Διαφορετικά, η κοινοπραξία μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους, ενώ ο ΚΟΚ προβλέπει και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας, καθώς και πρόστιμο 200 ευρώ.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.