Τη στιγμή που το «μεταναστευτικό» βρίσκεται «ψηλά» στην ατζέντα της κυβέρνησης και το θέμα της ίδρυσης Κέντρων Κράτησης Μεταναστών προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, άρχισε «σαφάρι» της αστυνομίας για συλλήψεις μεταναστών χωρίς χαρτιά, που απασχολούνται παράνομα στη Δυτική Μακεδονία.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (26/3) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, σε δασική περιοχή της Φλώρινας, ένας 39χρονος Έλληνας υπήκοος και δύο αλλοδαποί 38 και 24 ετών, για παράνομη απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, ο 39χρονος, απασχολούσε παράνομα σε εργασίες υλοτομίας τους αλλοδαπούς, χωρίς αυτοί να κατέχουν τις απαιτούμενες άδειες παραμονής για εργασία στη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν την ίδια μέρα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, στη Διποταμία – Καστοριάς, δύο άτομα, ένας 39χρονος Έλληνας υπήκοος και ένας 46χρονος αλλοδαπός για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, ο 39χρονος απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες, έναντι αμοιβής τον 46χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και εργαζόταν ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα του 39χρονου χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Ακόμη, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (26/3) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, στο Νεστόριο Καστοριάς, δύο άτομα, ένας 48χρονος Έλληνας υπήκοος και ένας 22χρονος αλλοδαπός για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, ο 48χρονος απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες, έναντι αμοιβής τον 22χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και εργαζόταν ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα του 48χρονου χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αντιστοίχως στους εισαγγελείς πλημμελειοδικών Φλώρινας και Καστοριάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.