Ούτε μετά το προχθεσινό τετ α τετ ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τον Α. Λοβέρδο, το οποίο κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, βρέθηκε λύση για το θέμα της επιστροφής των διαγραμμένων στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου ο κ. Βενιζέλος να κάνει την αρχή ανακοινώνοντας νέο εκπρόσωπο Τύπου, νέο διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και νέο διευθυντή του γραφείου του ως αρχηγού του κόμματος. (Ανακοινώθηκε η Φώφη Γενηματά εκπρόσωπος τύπου)

Και από τις δύο πλευρές διαμηνύεται ότι  «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ήταν εφ’ όλης της ύλης», με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι στις πιέσεις Λοβέρδου για μη επιστροφή των διαγραμμένων και άμεσες αλλαγές στο κόμμα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι ακόμα δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις. Το πότε αυτό αναμένεται να συμβεί είναι άγνωστο, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έχει την ευθύνη των τελικών αποφάσεων, βρίσκεται ανάμεσα σε αντικρουόμενες εισηγήσεις.

Από τη μία ο κ. Λοβέρδος, άλλα κορυφαία στελέχη και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν την επιστροφή των διαγραμμένων casus belli, απειλώντας στο παρασκήνιο ότι «αν επιστρέψουν οι διαγραφέντες, δεν θα πολιτευθούν όσοι ψήφιζαν εκβιαστικά “ναι” για να μη χρεοκοπήσει η χώρα». Είναι αυτή η ομάδα στελεχών που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη συγκρότηση μίας 50μελούς εκλογικής επιτροπής «όπου θα χωρέσουν όλοι», ούτε τη σταδιακή επιστροφή του Κ. Λαλιώτη και αντιδρούν ακόμα και στις πληροφορίες ότι στο παρασκήνιο υπάρχει και επιστροφή του Θ. Τσουκάτου, καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι το στέλεχος που κονταροχτυπήθηκε με την Ιπποκράτους του Γ. Παπανδρέου για το 1.000.000 δολάρια της Siemens που ακόμα δεν έχει βρεθεί επιστρέφει, καθώς λένε ότι ήδη ενεργοποιήθηκε στην κινητοποίηση για την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής.

Τη μέση οδό φαίνεται πάντως ότι ακολουθεί στο θέμα των διαγραφέντων η Α. Διαμαντοπούλου, η οποία ενώ ήταν στη γραμμή Λοβέρδου, οι πληροφορίες λένε ότι από χθες προκρίνει την επιστροφή τους «με προϋποθέσεις».

Εν τω μεταξύ το δρόμο των διαγραμμένων Γ. Αμοιρίδη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Γ. Παπαμανώλη, Τσ. Ματατζή και Ηλ. Θεοδωρίδη ακολούθησε και ο Οδ. Βουδούρης,καθώς θα πολιτευθεί με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος και οι Μ. Καρχιμάκης, Α. Λοβέρδος, Κ. Λαλιώτης, αρκετοί υπουργοί και υφυπουργοί και περισσότεροι από πενήντα βουλευτές έδωσαν χθες το «παρών» στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κ. Σκανδαλίδη «Οι Ελληνες – Τετράδια Πατριδογνωσίας».

Γιάννης Καμπουράκης στον “Ελεύθερο Τύπο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.